Kahramanmaraş’ta, 26 yıl önce babasını kaybeden down sendromlu Remzi Kahraman, 81 yaşındaki görme engelli annesinin bakımını üstlendi. İki odalı evde yaşlı ve engelli maaşıyla geçinen anne ve oğlu gün boyu birlikte vakit geçiriyor. Annesini biran olsun yalnız bırakmayan 38 yaşındaki Remzi Kahraman, sokakta koluna girdiği annesinin adeta gören gözleri oluyor.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Gazipaşa Mahallesi'nde yaşayan 81 yaşındaki Fatma Kahraman, 26 yıl önce eşi Bayram Kahraman’ı kaybetti. Eşinin ölümüyle görme yetisini de kaybeden Kahraman günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi. İkisi kız 4 çocuk annesi yaşlı kadına bekar ve doğuştan down sendromlu en küçük oğlu Remzi Kahraman sahip çıktı. İki odalı evde annesiyle birlikte yaşayan Remzi Kahraman, sokakta gezdirdiği annesini evde söylediği türküler de güldürüyor.

Oğlu Remzi’yi çok sevdiğini söyleyen Fatma Kahraman, "Oğlumla birlikte geziyoruz, dolaşıyoruz. Torunlarımı gezip evimize geliyorum. Oğlum olmadığı zaman canım sıkılıyor, o olmazsa halim perişan. Ben hasta oldum mu canı sıkılır. Evimize de bakım yapıyorlar. Herkese teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmakta güçlük çeken fakat hareketleriyle kendini ifade eden Remzi Kahraman, annesini çok sevdiğini kaydetti.

Kahramanmaraş Down Sendromlular Derneği üyelerinden Tuğba Say, "Remzi ile kaç kere yolda karşılaştık. Ama Remzi biraz sert bir yapıdaydı. Gülümsemiyordu, cevap vermiyordu bana. Ertesi gün dışarı çıktığımda tesadüf üzerine Remzi ve annesini gördüm. El ele tutuşmuşlar ve gidiyorlardı. Ben de bu fotoğrafı çekmek istedim ama medyaya yaymak için değil. Bizim kendi sitemizden paylaşmak istedim. Çünkü bizim annelerimiz hep düşünürken biz ölünce çocuklarımıza kim bakacak, bu çocuklar büyünce biz ne yapacağız? Ben de onlara moral olsun diye çektim ve kendi ağımızda paylaştım. Bu tabloyu tüm annelerimizin görmesini istedim" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, belediye olarak aileye destek sağladıklarını belirtti. Evin onarıldığını ve eşyaların yenileneceğini söyleyen Akşam, sosyal faaliyetlerle anne ile oğlunun yaşam standardının artırılacağını ifade etti.