Osmaniye Tabipler Odası Başkanı Dr. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, Tarsus'ta yaşanan Özgecan Arslan cinayetinin kadınlara uygulanan şiddetin vahşete dönüşmüş hali olduğunu söyledi. İmadoğlu, "Hayatının baharındaki Özgecan'a kıydılar. Tecavüz, şiddet, taciz cezaları caydırıcı olacak kadar ağırlaştırılmalı. Peki Özgecan'ın suçu ne? Hangi eylem, hangi açıklama, hangi kanun onu geri getirecek söyleyin. Kamu vicdanı ağır hasar almıştır. Üzgünüz, kızgınız, acılıyız." diyerek işlenen cinayeti ve kadınlara uygulanan şiddeti kınadı.

Dr. İmadoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mersin Tarsus'ta 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın cinayete kurban gitmesini kınadı. Dr. İmadoğlu, "Maalesef ülkemizde kadına şiddet, aile içi şiddet, hekime şiddet, Meclis'te şiddet, çocuğa şiddet, hayvana dahi şiddet... Şiddet terörü günden güne artarak tırmanmaktadır. Dünyada her 3 kadından 1'i, G-20 üyesi Türkiye'de 2 kadından 1'i hayatında en az 1 kez şiddete maruz kalmaktadır." dedi.

Açıklanan rakamların bunlar olduğunu, bir de söylenemeyen, utanma ya da korku belasından müracaat edemeyenlerin sayısının daha fazla olduğunu belirten Dr. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, açıklamasında şunlara değindi: "Cinsiyet ayrımını sürekli körükleyen söylemler maalesef kadını toplumda hedef haline getirmektedir. Bir kadınla tokalaşmak için elini uzatmaktan imtina ederken, kadın bedeni üstünden para kazanmakta mahsur görmeyen zihniyet sahipleri, kadınlar okumasın diyip, sonra eşine bayan doktor arayan kendisiyle çelişen zihniyet sahipleri. Kadın kimdir bilir misiniz ? Seni dünyaya getirendir. Annendir, kızındır ve eşindir kısacası hayatında olmazsa olmazlarındandır. Neslin mimarıdır. Erkeği de kadını da yetiştirendir. Peki ezilmiş, örselenmiş, ötelenmiş bir anneden ne kadar sağlıklı, özgüvenli, normal bireyler bekliyoruz. Daha annesinin karnındayken babasının tekmesiyle tanışan çocuk sayısı sizce az mıdır?"