Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Kurca, 2010 yılından itibaren başlatılan 'evde sağlık hizmeti' kapsamında il genelinde toplam 20 bin ev ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Genel Sekreter Dr. İsmail Kurca yaptığı açıklamada, evde sağlık hizmeti çalışmasının tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti. Dr. Kurca, şunları kaydetti: “Genel Sekreterlik bünyesinde Akdağmadeni, Boğazlıyan, Sarıkaya, Sorgun, Yerköy ve Yozgat Devlet Hastanelerinde Evde Bakım Hizmetleri 2010 yılından beri vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Ayrıca Yozgat Ağız Diş ve Sağlık Merkezi'nde de Evde Sağlık Hizmetleri ekibi de buluyor. 2010 yılından beri başlatılan Evde sağlık Hizmetleri'nde bugüne kadar Yozgat’ta toplam 2 bin 664 hastaya ulaşılarak, 20 binin üzerinde ev ziyareti gerçekleştirildi.”

Sağlık alanında vatandaşlara en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olduklarını vurgulayan Kurca, şu ifadeleri kullandı: “Sağlık tesislerimize bağlı Evde Sağlık Hizmetleri, çeşitli hastalıklar nedeniyle evde sağlık hizmeti almaya ihtiyacı olan bireylere, evinde ve aile ortamında, sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen muayene, tetkik, tedavi, tıbbi bakım ve iyileştirme hizmetleri vermektedir. Bu hizmetin başladığı 2010 yılından itibaren toplam 2 bin 664 hastaya ulaşılarak 20 binin üzerinde ev ziyareti gerçekleştirildi. Hasta başında, hastanın ihtiyaçlarına uygun bakım planı yapılarak, refakatçi eğitimini içeren periyodik ziyaretlerle uygulamalı eğitim programları da yapılıyor. Bu eğitimlerin uygulanması ile ekiplerimizden evde sağlık hizmeti alan hastalarımız yakınlarının veya refakatçilerinin hasta bakımı konusunda özgüvenli ve bilinçli katkılarını sağlamış olacağız.”