Kadıköy Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Konutları temel atma törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım'ın korunduğu dronesavar nedir? Dronesavara ismini veren drone nedir? Drone ne demektir? İlk defa Başbakan Binali Yıldırım'ı koruyan bir koruma memurunun elinde görüntülenen Dronesavar kim tarafından üretildi? Dronesavar ile ilgili tüm bilgiler haberimizde.

Başbakan Binali Yıldırım, Kadıköy Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Konutları temel atma törenine katılarak konuşma yaptı.

Başbakan Yıldırım dronsavar ile korundu

BOMBALI DRONE ÖNLEMİ

Tören alanında geniş güvenlik önlemleri alan koruma ekipleri, bölgede kuş uçurtmadı. Bir koruma memurunun elindeki dronesavar da dikkatlerden kaçmadı.

Başbakan Yıldırım dronsavar ile korundu

DRONESAVAR NEDİR

DRONESAVAR NEDİR

Son zamanlarda yüksek erişebilirlik ve düşük maliyetleri sebebiyle yayın olarak kullanılmaya başlayan drone'lar, terörizm amaçlı da kullanılabiliyor.

Yapısal özellikleri sayesinde küçük bir alan kaplayan drone'lar, yüksek uçuş irtifaları sebebi ile tabanca ve tüfeklerle vurulması zor hedefler arasında yer alıyor.

Özellikle miting, konser, stadyum ve benzeri halka açık etkinliklerde ateşli silahlarla durdurulmaları ciddi sakıncaları beraberinde getirirken, dronesavarlar, drone'a yüksek hızda elektronik harp teknolojisi uygulayarak komuta kontrol ile bağlantıyı kaybederek etkisiz hale getirebiliyor.

İnsan sağlığı ve çevre güvenliğine zararı bulunmaması, sessiz ve hızlı bir sonuç üretmesi sebebi ile dronesavar, drone ile mücadelede etkin bir yöntem olarak öne çıkıyor.

Dronesavar elektromanyetik silahları, sadece kolluk kuvvetlerinde kullanılabiliyor.