Demokratik Sol Parti (DSP) izmir İl Başkanlığı, 2015 genel seçimleri öncesinde milletvekili adaylarını tanıttı. Genel seçimler öncesinde siyasi partiler çalışmalarına hız kazandırırken Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir İl Başkanlığı da birinci ve ikinci bölgeden milletvekili adaylarını kamuoyuna duyurdu.

DSP’nin Grand Corner Hotel’de düzenlenen tanıtım toplantısına İl Başkanı Ramazan Solmaz ve adayların yanı sıra ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Solmaz partililere Genel Başkan Masum Türker’in ‘Atatürk’ün yolu, saltanatın sonu’ mesajını iletti.

'ADAYLARIMIZ GERÇEK EMEKÇİLERDİR'

İl Başkanı Solmaz, “Demokratik Sol Parti halkın içinden gelen ve halkı temsil etmeye sahip bir partidir. Biz DSP olarak seçime en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştık. Adaylarımız gerçek emekçi ve gerçek halk bireyleridir. Böyle zorlu bir dönemde DSP olarak vekillik yarışına girmelerinden dolayı kendilerine asil olarak kutluyorum. Çıktıkları ve beraber yürüdükleri bu yolda adaylarımıza başarılar diliyorum. Yolumuz uzun ama biz çaresini biliyoruz. Halkın içinden gelen bir partiyiz ve halkı temsil etmeye sahip bir partiyiz. Rahmetli kurucumuz Bülent Ecevit bunları bize öğretti’’ diye konuştu.

'KARAKÜLÇE: ÜLKESİNE GÜVENMEYEN BİR GENÇLİK ORDUSU VAR'

DSP İl eski Başkanı ve 2’inci Bölge Milletvekili Adayı Selçuk Karakülçe ise “Ülkesine güvenmeyen bir gençlik ordusu var. İşadamları işyerlerini taşıma kaygısında. Memleket aşkıyla yoğrulmuş, Atatürk’ün çizdiği yol ve Ecevit’in kuramlaştırdığı demokratik sol değerlerle yolumuzu yürüyeceğiz. Hiçbir şeyimiz yoksa sesimiz ve emeğimiz var. Mikrofonu alın, yoksa sandalyelere çıkıp halka gerçekleri anlatalım. Yüzde 10’luk seçim barajının yaşanacağı son seçim bu seçimdir. Bizler kadrolarımızla geleceğe hazırlanıyoruz. DSP iktidar olacak. Ayağa kalkıyoruz, sokaklara çıkıyoruz. DSP ülkenin güvencesidir. Ülkede kaygıların olması son derece anlaşılır. 2015 seçimlerinin öneminin herkes farkında. Partinizi kapatın anlayışına ne Masum Türker’in ne de bizim gücümüz yetmez. Ecevit öyle bir parti kurmuş ki kapatılamaz. DSP bu ülkenin güvencesi’’ dedi.

DSP İl Başkanı Solmaz’ın konuşmalarının ardından İzmir birinci ve ikinci bölge milletvekili adayları kendilerini tanıttı. Program milletvekili adaylarının Bülent Ecevit’in portesinin de tutulduğu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

İŞTE DSP İZMİR’İN ADAY LİSTESİ

İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayları: Onur İste (Avukat – Genel Başkan Yardımcısı), Mustafa Seviş (Emekli), Berkant Yılgör (Sanayici), Hüseyin Kireç (Veteriner), Güngör Demirkaya (Terzi), Mümtaz Şamil Önal (Sanayici), Savaş Memiş (Serbest Meslek), Fevzi Deniz (Esnaf), Mustafa Erbay (Esnaf), Avni Ölçeroğlu (Emekli), Hasan Aykan Çetin (Emekli), Onay Ali Onmuş (Su Ürünleri Mühendisi), Erdoğan Ezgi (Gazeteci)

İzmir 2 Bölge Milletvekili Adayları: Selçuk Karakülçe (Veteriner), Özer İşçi (İş Adamı), Abdulaziz Şimdi (Emekli), Melek Çağırtekin (Ev Hanımı), İdris Ağaoğlu (Emekli), Süleyman Şencan (Esnaf), Yunus Emre Özgün (Serbest Meslek), Hülya Gülay (Halkla İlişkiler), Mehmet Emircan (Serbest Meslek), Şahin Oğuz (Serbest Meslek), İsmail Uyar (Emekli), Ahmet Özeri (Esnaf), Recep Özdilek (Serbest Meslek)