DSP Antalya 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Çakmak, tarımda ve örtü altı sebze üretimde girdi maliyeti yüksekliğinin üreticiyi zor durumda bıraktığını söyledi.

Ahmet Çakmak, Manavgat ve Serik ilçelerinde Serik İlçe Başkanı Yusuf Öztürk'le birlikte seçim çalışması yaptı. Serik'te örtü altı sebze ve meyve üreticilerinin sorununu dinleyen Çakmak, AK Parti'nin komşularla 'sırf' sorun politikasının tarım ve hayvancılığı olumsuz etkilediğini söyledi. Üreticinin domatesinin kilosunu 80 kuruşa yetiştirdiğini belirten Çakmak, Serik ve Manavgat'ta ürettiği domatesi kilosunu 70 kuruştan zor sattığını kaydetti.

Üreticinin ürettiği üründe para kazanabilmesi için domatesinin kilosunun en az 1,5 lira olması gerektiğinin altını çizen Çakmak, "Dünyanın en pahalı mazotunu bizim çiftçimiz kullanıyor. Örtü altı girdi maliyetlerinde son 4 yıl içinde yüzde 300 artış oldu. 30 kilogramlık gübre 300 lira oldu. Domatesin fidesi 60 kuruş. Domates üreticisi sezonda ürünlerinin heba olmaması için çocuklarından daha fazla ilgi seradaki ürünlere ilgi göstermek zorunda kaldı. Üretici kan kaybediyor. Üretici son 15 yılın en kötü sezonunu yaşıyor. Dış politikada yapılan sıfır sorundan sırf soruna evrilmeden ötürü Serik'te örtü altı sebze üretici ürettiği ürününü Irak'a, Suriye'ye, Lüblan'a Ürdün'e, Bulgaristan'a ve Rusya'ya satamaz hale geldi. Bunun yegane sorumlusu ülkeyi 13 yıldır tek başına yöneten AK Parti iktidarıdır. " diye konuştu.