DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Bank Asya'ya destek için hesap açtırdı. Bank Asya Manavgat Şubesi'ne 100 lira yatıran Ahmet Çakmak, Banka Müdiresi Berna Ulusoy'u makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bank Asya'ya yapılan haksız ve hukuksuz uygulamaya tepki göstermek için hesap açtırmaya geldiğini belirten Çakmak, siyasi iradenin Bank Asya'ya yaptığı hukuksuz bir şekildeki yaptığı operasyonla milletin alın terine ve emeğinin hakkına saygılarının olmadıklarını gösterdiklerini kaydetti.

Türkiye'nin üçüncü sermaye gücüne sahip olan Bank Asya'nın genel merkezine BDDK'nın yüzlerce polis ve Toma'ları yığarak algı operasyonu yapmasının utanç verici bir tablo olduğunu belirten Çakmak, bugün Bank Asya'ya yapılan hukuksuz uygulamayı yarın başka bir bankaya yapılamayacağını kimsenin garanti edemeyeceğini ifade etti.

Bank Asya'ya yönetici atayan BDKK üyelerinin hepsinin önümüzdeki süreçte başta ülke olmak üzere uluslararası mahkemelerde yargılanacaklarını belirten Çakmak, "Sermaye gücü üçüncü sırada olan bir bankaya yüzlerce polis ve Toma'larla baskın düzenleniyor ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan bir açıklama yapmıyor. Böyle bir ülke olur mu? Ali Babacan'ın dokunulmazlığı kaldığında Bank Asya yapılan hukuksuz girişimden sonra yargılanacaktır. Siyasi iktidar milletin zekasıyla alay ediyor. Ali Babacan istifa etmeli. Etmezse yarın kendisi için çok olacaktır. Çünkü yaptığı hukuksuzluğun cezasını yargı karşısında verecektir. Bank Asya'ya yapılan baskı ve sindirme operasyonuyla ülkede hiç kimsenin mal ve can güvenliğinin olmadığı görülmüştür. Bank Asya'ya yapılan zulme tepki göstermek için geldim. Doğru her zaman doğrudur. Yalanda her zaman yalandır. Yalanla dolanla hile düzeniyle siyaset yapanların sonunda bir gün yalan olacaktır." diye konuştu.