Toplam 96 otel projesi ve 36 bin 523 planlanan oda ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’nin Ortadoğu ve Afrika bölgesinde bu sektörde ilk sırada yer aldığı bildirildi.

Dubai’de düzenlenecek Otel Şov öncesinde yayınlanan rapora göre, BAE’nin ticari merkezi son üç yıldır bölgede en önde yer alıyor. 2020’ye kadar 100 binin üzerinde oda sunması beklenen şehirdeki oda sayısı halen 65 bin civarında.

Rapora göre 30 otel projesinin tamamlanacağı 2017 yılı Dubai turizm sektörü için hareketli geçecek. İki yıl içerisinde hizmete girecek oteller arasında tamamıyla güneş enerjisi ile işletilecek Hotel Indigo Dubai ve şehrin ilk Mandarin Oriental ve Bvlgari otelleri yer alıyor.

Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde toplam 694 otel projesi devam ederken açılacak yeni oda sayısı 188 bin 817 olarak tahmin ediliyor. Otel projelerine hız verilen diğer şehir ve ülkeler arasında Fas (46), Riyad (43) ve Doha (38) sayılıyor.

Bölgedeki 700’e yakın otel projesinden 528’inin planlama öncesi, planlama ve inşaat aşamalarında olduğu ve bu nedenle inşaatlarda kullanılacak her tür malzemeyi ve sistemi sağlayabilecek yerli ve yabancı firmaların bölgeyi dikkatle takip ettiği kaydedildi.