Bir yıl once yapılan duble yoldaki çatlak büyüyor. Alt tarafında istinat duvarı olmaması nedeniyle kaymaya başlayan yolda çökme tehlikesi artınca 2 kilometrelik kısım trafiğe kapatıldı.

Çanakkale- İzmir Karayolu’nun Erenköy (İntepe) yakınlarındaki duble yolda, dolgu malzemesinin çökmesi ve alt kısımda istinat duvarının olmaması nedeniyle oluşan 30 metre uzunluğundaki çatlağın boyutu her geçen gün büyüdü ve derinleşti. Geçtiğimiz Pazartesi günü bir elin rahatlıkla girebildiği çatlağın uzunluğu çökmenin devam etmesiyle 50 metreyi bulurken, şimdi ise bir ayak kolayca girebilir hale geldi. Kaymaya başlayan yolun alt tarafındaki toprakta ta heyelan meydana geldi.

Bunun üzerine güvenlik tedbiri arttırılarak, Çanakkale’den İzmir istikametine çatlağın oluştuğu bölgedeki 2 kilometrelik yol trafiğe kapatıldı. Bu kısımda trafik karşı yöndeki duble yolun tek şerit olarak gidiş-geliş şeklinde verilmesiyle sağlanıyor. Diğer yandan çatlağın bulunduğu bölgede karayolları ekiplerinin henüz bir çalışma yapmadığı görüldü.