Adana’da evlenen kız kardeşinin damat evine götürülmesi sırasında ateş ederek 13 yaşındaki Ahmet Vadi’yi öldürdüğü iddia edilen M.Ö. (32) hakkında müebbet ve ayrıca 6 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. 25 Ocak 2015’te Yeşilbağlar Mahallesi'nde düğünü yapılacak gelin S.Ö. alınıp damat İ.A.’nın evine götürülürken açılan ateş sonucu minibüsün bagajındaki Ahmet Vadi göğsüne isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Küçük Ahmet’in ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan gelinin ağabeyi M.Ö. hakkında Adana 5.Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Çocuğu olası kasıt altında kasten öldürme, korku, kaygı veya panik oluşturabilecek tarzda silahla ateş etmek, 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından dava açıldı.

İddianamede balkondan ateş edilerek çocuğun nasıl öldürüldüğü ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Olay yerinde yapılan keşifte, araca 36.86 derecelik açı ile ateş edildiği tespit edildi. Bu açı üzerinden gönderilen lazer ışığı ateş açılan yer olarak gelin evinin balkonunu gösterdi. İddianamede tanık olarak ifade veren A.Ç., evden gelin bindirilirken ikinci kat balkonundan 20-25 yaşlarında birinin tüfekle, başka bir şahsın ise de tabanca ile ateş ettiğini gördüğünü ancak bu kişileri tanıyamayacağını söyledi. Gelin S.Ö.’de arabaya binerken evlerinin damından ve balkondan silah seslerinin geldiğini ancak kimin sıktığını yüzündeki duvak nedeniyle göremediğini ifade etti. Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan sanık M.Ö. ise iddianamede yer alan savunmasında suçlamayı reddetti.

Tüfekle ateş ettiğini kabul eden M.Ö. “Düğün yerinde tanımadığı bir çocuğun elinde kuru sıkı tabanca gördüm. Elinden alıp belime taktım, ancak çocuğun istemesi üzerine geri verdim. Dışarıda tüfek ve tabancayla ateş eden bir çok kişi vardı. Kimin ateş ettiğini bilmiyorum. Balkondan av tüfeği ile ateş edip içeri girdim. Ahmet’in vurulduğunu bir iki gün sonra öğrendim. Daha önce tabanca yakalattığım için cezaevine girmiştim. Tüfekle ateş ettiğim için tekrar cezaevinde yatarım diye, kaçtım.” dedi.