Oğlunun düğün yemeğini Kimse Yok Mu’nun aş evinde Suriyeli mültecilere veren Ali Üzümcüoğlu, yaptıkları işten son derece mutlu olduğunu, bundan sonra da düğün, nişan, sünnet gibi hayırlı işlerde verilen yemeklerin vatanlarından uzakta bulunan mültecilerle paylaşılmasını istedi. Ali Üzümcüoğlu, "Düğün yemeğini Suriyeli mültecilerle yememiz mutluluğumuza mutluluk kattı" dedi.

Geçtiğimiz hafta oğlunun düğün yemeğini Suriyeli mültecilere vermesiyle bir anda dünya gündemine giren Üzümcüoğlu ailesi gelenek göreneklerimizde olan düğün yemeğini farklı bir şekilde uygulamasıyla dikkat çekti. Baba Ali Üzümcüoğlu, "Oğlumun düğün yemeğini Suriyeli kardeşlerimize verdik. Düğün yemekleri bizde mahalle aralarında olduğunda israf oluyor. Az çok herkesin evinde yemek pişiyor. Ama burada bulunan mülteci kardeşlerimizin evlerinde yemek pişmeyen ailleler var. Bizde düğün yemeğimizi Suriyeli mülteci kardeşlerimizle paylaşmak istedik. Burada mülteci kardeşlerimizle düğün yemeğimizi paylaştığımız için çok memnunuz. Umarım bu diğer kardeşlerimize de örnek olur.“ dedi.

Düğün yemeğini Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte dağıtmaları konusunda ise Üzümcüoğlu şunları söyledi: “Kimse Yok Mu Derneğini 4 yıldan beri Kilis’te tanıyorum. Bulunduğumuz TIR'da 4 yıldır 6 gün 4 bin kişiye yemek veriyor. Kimse Yok Mu bizim düğün yemeğimizin dağıtılmasına vesile oldu. İnşallah bir çığır açarak düğün, sünnet ve hayırlı günlerindeki yemekleri burada mülteci kardeşlerimize verebilirler. Biz bu yemeği verdiğimiz için çok mutluyuz. Mutluluğumuza mutluluk kattı.“