Geçtiğimiz günlerde Kilis'te hayatlarını birleştiren ve düğün yemeklerini Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla 4 bin Suriyeli mülteciyle paylaşarak, dünya gündemine oturan Fethullah-Esra Üzümcüoğlu çifti büyük bir mutluluk yaşıyor. Dünyanın saygın birçok medya kuruluşunda haber konusu olan çift, yaptıkları faaliyetin başka insanlar için de örnek olmasını istediklerini söyledi. Bundan sonraki süreçte düğünü olan çiftleri teşvik edeceklerini söyleyen Fethullah Üzümcüoğlu, “Müslümanlığın gereğini yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Hayırlı işin devamını da getireceğim. Bu aynı zamanda evliliğe de bereketli bir başlangıç olur.” dedi.

Kilis'te dünya evine giren genç çiftin Suriyeli mültecilere yaptığı yemek jesti, tüm dünyada takdir topladı. Kazanın başına geçerek, ülkelerindeki savaştan kaçan mağdurların yüzlerini güldürmeyi başaran çiftin örnek davranışı milyonlarca insanı duygulandırdı. Evlerinin kapısını Cihan Haber Ajansı'na açan Üzümcüoğlu çifti, alkış alan davranışlarının çıkış noktasını anlattı.

24 yaşındaki genç esnaf Fethullah Üzümcüoğlu, fikrin babasından çıktığını ifade etti. Buradan hareketle eşiyle birlikte yemekleri de birlikte dağıtmaya karar aldıklarını dile getiren Üzümcüoğlu, projenin devam ettirilmesi görüşünde. Çok güzel geri dönüşler aldıklarını dile getiren Üzümcüoğlu, “Oradaki çocukların gözlerindeki ışığı görmek bize yetti. Türkiye'yi geçtik, dünyanın dört bir yanından tebrik mesajları alıyoruz. Bu kadar ilgi göreceğini hiç düşünmemiştik ve şu anki durum gerçekten çok şaşırtıcı.” şeklinde konuştu.

Faaliyetin kendileri için de bir öncü olduğunu kaydeden Üzümcüoğlu, “Biz bir Müslüman olarak üzerimize düşeni yaptık. İnşallah diğer kardeşlerimiz de bunu devam ettirir. Açıkçası ben kendi çevreme, akrabalarıma, arkadaşlarıma bu yönde teşvikte bulunacağım. Hem bu düğüne de bereketli bir başlangıç anlamı taşıyor. Veren el alan elden üstündür. 4 yıl önce evlerini, barklarını bırakarak bize sığınan bu insanlara, bir tas çorbaya muhtaç kardeşlerimize el uzatmak, bizim görevimiz.” diye konuştu.

'İYİ Kİ BÖYLE BİR ŞEY YAPMIŞIZ'

Esra Üzümcüoğlu da eşiyle aynı duyguları taşıdığını vurguladı. Babasından böyle bir teklifin gelmesinin büyük bir sürpriz olduğunu anlatan Üzümcüoğlu, “Duyduğumda çok şaşırmıştım ve şimdi 'İyi ki böyle bir şey yapmışız' diyorum. Kimse Yok Mu Derneği gibi hizmetleri dünyaya mal olmuş bir derneğin gönüllüsü olmaktan da gurur duyuyorum. Yaptığımız faaliyetin bu dernek aracılığıyla olması büyük bir örnek oldu. Tepkiler gerçekten memnuniyet vericiydi.” açıklamasını yaptı.

Fikrin sahibi baba Ali Üzümcüoğlu da Kimse Yok Mu Derneği'nin hizmetlerine bir nebze katkıda bulunmak için böyle bir karar aldıklarını belirtti. Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarının çok olduğuna değinen Üzümcüoğlu, “Biz bu organizasyonun bir başkalarına örnek olmasını istiyoruz. İnşallah öyle de olmuştur. Mutluluğumuza mutluluk kattılar. Allah Kimse Yok Mu Derneği'nden ebeden razı olsun. Burada çalışan kardeşlerimizden de razı olsun.” dedi.