Bursa’da, bir köyde gerçekleştirilen düğünde babaannesi ile birlikte maganda kurşununa hedef olan 16 yaşındaki genç kız, 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Karabalçık Köyünde meydana geldi. Köy muhtarının oğlunun düğününü için kınanın ardından konvoyla köye tavuk almaya gelen 54 yaşındaki Hasene Sevin ile 16 yaşındaki torunu Beyza Özer, evin önünde maganda kurşunu ile vuruldu. Babaannenin boynundan giren kurşun ağzından protez dişini kırarak çıktı. Devlet hastanesinde 4 gün tedavi gören babaanne önceki gün taburcu edildi.

Vurulduğu sonradan anlaşılan 16 yaşında Beyza Özer ise Şevket Yılmaz Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tedavi altına alındı. Yoğun bakımda tedavi gören genç kız 6 gün süren tedavi mücadelesini kaybetti. Beyza Özer, bu sabah saat 09.00’da yaşamını yitirdi.

Genç kızın ölümü aileyi yasa boğdu. Magandadan şikayetçi olan anne Zübeyde Özer ile Baba Ahmet Özer, Ankara’dan düğüne gelen ve genç kızı vuran muhtar K.Ç.’nin bacanağı A.Ü. isimli şahsın ifadesinde suçunu itiraf etmesinin ardından serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Beyza Özer’in bugün İkindi Namazı’nın ardından köyünde toprağa verilmesi bekleniyor.