Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen çocuğa otomobil çarptı. Kanlar içinde kalan ve ayağının kırıldığı öğrenilen çocuk, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sürücü ile yaralı yakınlarının tartışmasına polis müdahale etti.

Kaza, saat 20.00 sıralarında Çetin Apatay Bulvarı Devrek yol ayrımı mevkii üst geçit başlangıcında meydana geldi. 34 ZR 4302 plakalı otomobil sürücüsü Hayrettin Yılmaz (46), üst geçide gireceği sırada akrabalarının düğününe gelen ve yolun karşısına geçmek isteyen 16 yaşındaki Sinan Özcan'a çarptı. Çarpmanın etkisi ile savrulan çocuğun yardımına yakınları ve çevredeki vatandaşlar koştu. Haber verilen sağlık ekipleri yaralı gence ilk müdahaleyi yaptı. Sağlık görevlisi yaralının bilincini açık tutmaya çalışırken, annesi ise ayağından fırlayan ayakkabısını göz yaşları içerisinde oğluna giydirmeye çalıştı. Yaralı çocuk ilk müdahale yapılmasının ardından Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Özcan'ın sol ayağında kırık olduğu ve tedavisine başlandığı öğrenildi.

"HAVADA TAKLALAR ATTI"

Kazayı gören Enes Dinç ve Ömer Faruk Yıldız, aracın çarpması ile yaralı Sinan Özcan'ın havada taklalar attığını söyledi. Görgü tanıkları, "Araba hızlıydı ama çocuk ben geçerim hesabı yaptı. Çok fena vurdu. Havada taklalar attı. Şu tabela kadar havaya sıçramıştır." dedi. Kaza anında yanında olan arkadaşı ise Sinan Özcan'ın koşarak karşıya geçmek istediğini, o sırada kazanın olduğunu anlattı.

Bu sırada polisle konuşan sürücü Hayrettin Yılmaz ile yaralı çocuğun yakınları arasında sözlü tartışma yaşandı. Araya giren ve tartışmayı sonlandıran polis, sürücüyü yaralı yakınlarının yanından alarak uzaklaştırdı. Sürücü Hayrettin Yılmaz ifadesi alınmak üzere merkez polis karakoluna götürüldü.