Deniz Kurdu (DK) 2015 tatbikatı kapsamında Deniz Ulaştırması İçin İşbirliği ve Rehberlik (DUİR) faaliyetleri, İzmir’de kurulan DUİR Birliği/İZMİR ile Ege Denizi'nde ve İzmir, Aliağa, Çeşme ve Foça limanlarında, 13-18 Mayıs 2015 tarihlerinde başarıyla icra edildi.

İspanya tarafından yayımlanan NAV WARN 270/III seyir ikazı, Türk Radyo tarafından yayımlanan 448/15 NAVTEX ikazı ile İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İstanbul ve İzmir şubelerinde icra edilen DUİR eğitimleri, tatbikata Türk ve yabancı bayraklı gemilerin katılımının yüksek olmasına katkı sağladı. Tatbikat boyunca Ege Deniz Bölge Komutanlığı’nda kurulan DUİR Birliği/İZMİR tarafından, Ege Denizi’nde seyir yapan ve İzmir limanlarında bulunan 19 Türk ve 30 yabancı bayraklı geminin kaptanlarına yüz yüze, telefon ve e-posta aracılığıyla faaliyetler hakkında detaylı bilgilendirme brifingleri verildi. Tatbikata 49 gemi katıldı.

DUİR faaliyetleri kapsamında DUİR Birliği/İZMİR tarafından YDC Denizcilik A.Ş.’ye ait MT Fetekoz gemisi ile Mora Yarımadası'nın güneyinde 15 Mayıs 2015’te şirket onayı alındıktan sonra irtibat kurularak gemiye çıkma eğitimlerine katılımlarına yönelik koordine sağlandı. 16 Mayıs 2015 tarihinde Ege Denizi Midilli Adası batısında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı savaş gemileri tarafından MT Fetekoz ile irtibat kurularak, eğitim maksadıyla ticari gemiye yaklaşma, gemi faaliyetleri hakkında bilgi alma ve gemiye çıkma harekâtı faaliyetleri icra edildi.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı koordinesinde icra edilen DUİR faaliyetleri ile Ege Denizi’nde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargahı ve gemileri ile İMEAK DTO İzmir Şubesi ve Deniz Ticaret Filosu arasında kurulan koordinasyon neticesinde muhteşem bir işbirliği sağlanarak, DUİR faaliyetleri hedeflerine ulaşıldı.