Fatih’te bir evde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında üst katta mahsur kalan anne ve kızını itfaiye kurtardı. Sedyeye konulan anne, sokakların dar olması nedeniyle olay yerine gidemeyen ambulansla elde taşındı. Küçük kız ise kendisini kucağında taşıyan polise sarılarak annesiyle ambulansa götürüldü.

Olay, Yedikule Mahallesi Hacı Manav Sokak 39 numaralı binada saat 11.00 sıralarında yaşandı. Patlamanın ardından çıkan yangının dumanını gören mahalleli durumu itfaiyeye bildirdi. Patlama ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi de sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerin binanın girişinde bulunan dairede çıkan yangına müdahale ederek söndürdü. Üst katta mahsur kalan anne ve küçük kızı da itfaiye tarafından kurtarıldı. Dumandan etkilenen anne sedyeye konuldu. Sokakların dar olması sebebiyle olay yerine giremeyen ambulansa itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından götürülen anne ve kızı hastaneye sevk edildi. Bir polisin kucağında annesini izleyen küçük kızı yine polisler teselli etti.

Görgü tanığı yaşananları ise şöyle anlattı: “Mahalleden geçtiğim sırada evden duman çıktığını gördüm. Bir kadın dışarı çıktı, televizyon yanıyor dedi. İçeri girip baktım bir kadın elinde televizyon yerde yatıyordu. Kadını dışarı çıkardım, sonra itfaiye ve polise haber verdik.”

İtfaiyenin olay yerinde incelemeleri sürüyor.