Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başta Eskişehir olmak üzere Ankara, Sakarya ve Antalya'da İstihbarat Şube'de görevli toplam 17 polis gözaltına alındı.

Gözaltındaki polislerin avukatları adına açıklama yapan avukat Turgay Balaban, Eskişehir, Ankara, Antalya ve Sakarya'da sabah saatlerinde 10 polisin 'usulsüz dinleme' ve' örgüt kurma suçundan gözaltına alındığını söyledi. Balaban, "10 polis Eskişehir'de 7 polis memuru da diğer illerde gözaltına alındı. " dedi.

Avukat Balaban, dün kentte bonzai başta olmak üzere çeşitli uyuşturucu hapların ele geçirildiği operasyonu gerçekleştiren bazı polis memurlarının bu sabah gözaltına alındığını belirterek, "Dün bonzai başta olmak üzere çeşitli uyuşturucuların ele geçirildiği operasyonu gerçekleştiren görevi başındaki bazı memurlar, bu sabah ne hikmetse görevi başında olmasına rağmen gözaltına alındı. Uyuşturucu operasyonu yapan bu görevi başındaki bazı memurlar ne hikmetse hem de örgüt üyesi olmak ve kurmaktan bu sabah gözaltına alındı. Bu çok tuhaf bir durum. Dün suçlulara operasyon yapacaksınız bu sabah siz operasyona maruz kalacaksınız. Hemde örgüt kurmak ve üye olmaktan." diye konuştu.