Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geçtiğimiz gece hırsızlık yapmak için Tuz Pazarı’na geldiği iddia edilen bir çocuğun işyerinin iplerini çakmakla yakması sonucu çıkan yangında zarar gören işyerlerini ziyaret etti.

Tarihi Tuz Pazarı Çarşısında geçtiğimiz gece geç saatlerde hırsızlık yapmak için çarşıya geldiği iddia edilen bir çocuk dükkanın iplerini çözmek istedi. Uzun uğraşlar sonucu ipleri çözemeyen çocuk daha sonra ipleri çakmakla yakmak isteyince yangın çıktı. Kısa süre içerisinde eşyaların alev almasıyla yangın büyüdü. Yangında iki işyeri küle dönerken, birçok dükkanda da hasar meydana geldi.

Dükkan sahiplerine geçmiş olsun dilekleri ileten Mustafa Dündar, “Küçük bir çocuğun neden olduğu yangın birçok dükkanda maddi hasara neden oldu. Gece geç saatlerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri kısa süre içerisinde müdahale etmeseydi yangın büyüyebilir ve faturası daha ağır olabilirdi. Osmangazi Belediyesi olarak esnafımızın yanındayız. Zarar gören dükkanların temizlenmesini sağlıyoruz. Yangının yaralarının sarılması adına üzerimize düşen vazifeleri yerine getireceğiz. Çarşımızın daha güvenli hale gelmesi adına da ne yapılması gerektiğini değerlendireceğiz. Tüm çarşı esnafımıza geçmiş olsun.” dedi.

Yangında dükkanı büyük zarar gören İlhan İleritürk de büyük bir tehlike atlattıklarını ifade ederek, “Yangın daha da büyüyebilir ve tüm çarşıyı sarabilirdi. Yangını bu kadarla atlattığımız için şükrediyoruz. Osmangazi Belediyemiz yaralarımızın sarılması adına bizlere destek oluyor. Başkanımız Mustafa Dündar’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim.” diye konuştu.