Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu, çocukları Türkiye’de eğitim gören 66 ülkeden gelen 260 anneyi İstanbul’da buluşturdu. Dünya anneleri, Boğaz turunda buluşarak barış balonları uçurdu.

Türkiye’de eğitim gören çocuklarına kavuşan anneler hüznü ve sevinci birlikte yaşadı. İstanbul’da Boğaz turu yapan anneler, babalar ve çocuklar, hep beraber barış ve sevgiyi temsil eden beyaz balonları gökyüzüne bıraktılar. Programda aileler yöresel danslarını sergilerken barış ve kardeşlik mesajları verildi.
Türkiye’de öğrenci olan Somalili Muhammed Abdulkadir’in annesi Fethiye Muhammed iki yıldır görüşemediği oğlu ile bu program vesilesiyle bir araya geldiğini belirtti. Fethiye, "Buraya geldiğim için mutluyum. Bu programları ayarlayan ağabey ve ablalardan Allah razı olsun. Önümüzdeki yıllarda da Türkiye’ye Allah nasip ederse gelmeyi çok isterim." ifadelerini kullandı.

Kuzey Iraklı aile anne Paksan Omor, oğlu Dernakh Raouf İsmail, baba Rauf İsmail Omar programa birlikte katıldılar. İstanbul’da bulundukları sürece hiç yabancılık çekmediklerini, kendilerini ülkelerinde hissettiklerini söyleyen baba Omar, "Biz zaten Kuzey Irak Kürdistan bölgesindeyiz. Kültür yakınlığımız var bizim, onun için kendimizi İstanbullu gibi hissediyoruz." dedi.

Program için ablası ve eniştesinin Hindistan’dan geldiğini belirten Konya Mevlana üniversitesi öğrencisi Mushaid Hassan’ın ablası İstanbul’u çok beğendiğini söyleyerek şöyle konuştu: "İstanbul’a ilk defa geldim. Burası adeta cennet gibi. Bizim ülkemizde Anneler Günü olarak özel bir gün yok. Hayatımda ilk defa Anneler Günü'nü kutluyorum."

Hassan’ın eniştesi ise öğretim üyesi olduğunu belirterek, organizasyonu çok beğendiğini ve aynı etkinliği Hindistan’da da yapmayı planladığını söyledi.