Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi tarafından organize edilen Dünya kadınlar Günü ve Tıp Bayramı etkinlikleri sona erdi. Etkinliklerin son gününde gerçekleştirilen ‘Erkeklik: İmkânsız iktidar’ adlı konferansta toplumun değişik kesimlerinden farklı farklı yaşam deneyimlerine sahip erkeklerle yüz yüze yapılan görüşmelerden elde edilen veriler yorumlandı.

ÇÜ Tıp Fakültesi tarafından 6 Mart’ta başlayan bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikler kapsamında ilk olarak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ile Türk Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz’in davetlisi olarak geldikleri Adana’da konferans verdi.

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, son yıllarda kadın cinayetlerindeki artışa dikkat çektiği konuşmasında, bu cinayetleri işleyenlere en ağır ceza verilmesi gerektiğini söyleyerek yetkililerin de bununla ilgili gerekli adımları atmasını istedi.

Konferansın ardından katılımcılar, Küratör Ercan Ün’ün 'Karte' ile Vahap Keskin’in 'Fırçanın İzleri' resim sergilerini gezdiler. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın açılışını yaptığı sergi kadına yönelik şiddetin gerçek yüzünü anlatan resimlerden oluşuyor. 19 Mart’a kadar açık kalan sergileri Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Boğa başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ile öğrenciler ilgi gösterdi.

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde çeşitli sportif ve bilimsel içerikli yarışmaların da düzenlenirken, etkinliklerin son gününde 'Erkeklik: İmkânsız İktidar' konulu konferans gerçekleştirildi.

Hippokrat Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Sancar’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta toplumun değişik kesimlerinden farklı farklı yaşam deneyimlerine sahip erkeklerle yüz yüze yapılan görüşmelerden elde edilen veriler yorumlandı. Konferansın sonunda öğrenci ve akademisyenlerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Sancar’a Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Tuncer teşekkür belgesi takdim etti.