'Dünya Kalp Günü' çerçevesinde Bitlis’in Tatvan ilçesinde spora dikkat çekmek amacıyla Van Gölü sahilinde bisikletli turlar gerçekleştirildi.

'Dünya Kalp Günü' dolayısıyla Tatvan sahilinde bisikletli etkinlik düzenlediklerini belirten Van Gölü Aktivistleri Tatvan Temsilcisi Maşallah Özel, Dünya Kalp Günü’nün Türkiye’de üçüncüsünün düzenlendiğini söyledi. Sağlıklı yaşama dikkat çekmek istediklerini anlatan Özel, "Sağlıklı yaşamı sürdürebilmek için sporu hayatın bir parçası haline getirme taraftarıyız. Bunu yılın bir gününe değil de hayatın tüm günlerine yaymak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Buradaki etkinliklerimize destek veren sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim. Etkinliğimiz Tatvan sahilinde olduğu gibi şuan aynı saatte Van sahilinde de devam ediyor.” diye konuştu.

Ahlat’tan gelip etkinliğe katıldıklarını ifade eden gönüllülerden İbrahim Behlül Şerefoğlu ise “Bu tür etkinlikler spora katılımı arttırır. Bu ilk etkinliğimiz. Bundan sonraki etkinliklere daha çok katılım olacağına ve katılımın artacağına inanıyorum” dedi.

Etkinliğe, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, Bitlis Galatasaraylılar Derneği Başkanı İdris Dağdağan, Van Gölü Aktivistleri ile vatandaşlar katıldı.