Dünyada suyun altında en uzun süre yaşayan insan unvanını elinde bulunduran dünya rekortmeni Cem Karabay, bu sefer denizin altında 72 saat kalarak yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor.

Yapılacak rekor denemesi öncesinde Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Programa eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Cem Karabay ve basın mensupları katıldı. Guinness Rekorlar Kitabı heyeti tarafından görevlendirilen hakemin eşlik edeceği yeni rekor denemesini Karabay, KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı’nda yapacak. Karabay'ın 17 Temmuz'da saat 08.50’de Girne’de başlayacağı deniz altında kalma denemesi 20 Temmuz sona erecek.

Toplantıda konuşan eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Karabay'ın yeni rekor denemesini destek verdiğini söyledi. Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenecek su altında kalma rekoru denemesinin yeri itibariyle ayrı bir önem taşıdığını dile getiren Tüzmen, bu çalışmanın başarıyla sonuçlanacağı inancında olduğunu ifade etti. Kendisinin de bir dalgıç olduğunu dile getiren Bakan Tüzmen, “Ben ömrümce Türkiye’nin markalarını dünya çapına getirmek için çalıştım. Bunu dış ticaret alanında yapmaya çalıştım. Marka yetiştirmek kolay olmuyor. Başarınızın kanıtlanmış olması ve sürdürülebilir olması lazım. Cem tam bu profile uyan bir arkadaşımız.” dedi.

Başarıların artık savaşla değil sporla geldiğini söyleyen Karabay, “Başarılar artık siyasi değil, kültürel ekonomik, sportif ve turizm alanındaki başarılar, siz bunları başarırsanız, bayrağınız daha yükseğe çıkıyor.” dedi. Şimdiki hedeflerinin ise denizde kıracakları yeni rekorla hem KKTC hem de Türkiye’den söz ettirmek olduğunu dile getiren Karabay, “Denizdeki rekor şu anda 51 saatle Amerikalı Allen Sherrod’te. Biz bunu suyun atında 72 saate çıkarırken işimiz biraz zor olacak.” dedi. Rekor denemelerini aralarında doktor, kameraman ve fotoğrafçıların da olacağı 35 kişilik bir ekiple gerçekleştireceklerini kaydeden Karabay, deniz altında kalacakları 72 saatin dakikası dakikasına canlı bir şekilde dünyaya servis edileceğini aktardı.