Heyet, ziyaret kapsamında ilk olarak çadır kentten sorumlu Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun ile görüşerek, bilgi aldı. Çadır kentteki bölümleri gezen heyetle görüşen bir Suriyeli, sığınmacı ''Burada bizim ülkemizden iyi bakıyorlar. Her şeyimiz eksiksiz olarak yerine getiriliyor. Türkiye'ye ve Başbakan Erdoğan'a teşekkür ederiz'' dedi.
     Çadır kentteki hastane ve eczaneleri de gezen heyet, sağlık görevlilerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Özellikle çocuk sağlığı ve hamile kadınlar hakkında bilgi isteyen heyet üyeleri, verilen hizmetlerin üst seviyede olduğunu belirtti.
     DSÖ Ülke Ofisi Temsilcisi Dr. Maria Cristina Profili, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, çadır kentteki hizmetlerden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.
     Türk hükümetinin kamplardaki çaba ve gayretini gözlemlediklerini dile getiren Profili, şunları kaydetti:
     ''Merkez ve il düzeyinde bu kampların oluşturulmasında ve hizmetlerin sağlanmasında destek olan bütün yetkili kuruluşlara da teşekkür ediyorum. Bizim buraya gelme amacımız aslında, Türkiye hükümetini aslında nasıl destekleyeceğimizin yollarını bulmaktır. Ancak buraya geldiğimizde gördük ki hizmetler zaten en üst düzeyde sağlanmaktadır. Burada sunulan hizmetlerin kalitesinden hiç bir şüphemiz yok. Sağlık Bakanlığı, AFAD, Valilik ortak hareket ederek koordinasyon içerisinde çalışıyor.''
     Profili, kamplarda kalan Suriyelilerle de görüştüklerini aktararak, özellikle hükümetin çadır kentlerde yaptığı faaliyetlerin basın tarafından desteklenmesinin önemine işaret etti.
     Verilen sağlık hizmetlerini de görme imkanı yakaladıklarını belirten Profili, ''Özellikle hamile kadınlar ve çocuklara sunulan hizmetlerin kalitesi oldukça yüksek. Türk hükümetinin Suriyelilere vatandaşı gibi davrandığını gördük'' dedi.
     Ziyarete, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil de eşlik etti.