Ankaralı vatandaşlar, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Bir Paket mi Bir Pedal mı?' bisiklet turu etkinliğinde pedal çevirdi.

Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla bisiklet etkinliği düzenlendi. “Bir Paket mi Bir Pedal mı?” adı verilen etkinliği çok sayıda bisikletli vatandaş katıldı. Kurtuluş Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar burada “Bir Paket mi Bir Pedal mı?” yazılı tişörtleri giydi. Etkinliğe katılan vatandaşlara katılım belgesi verildi. Toplu fotoğraf çekilmesinin ardından bisikletlerine binen vatandaşlar, Tandoğan'da bulunan Anıtkabir’e kadar pedal çevirdi.

'Bir Paket mi Bir Pedal mı?' etkinliğine katılan Dünya Sağlık Örgütü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Program Sorumlusu Dr. Toker Ergüder, şu ifadeleri kullandı: “Bugün 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü, dünyanın birçok yerinde bugün birçok etkinliklerle kutlanıyor. Bizde Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Dünya Sigarasız Günü etkinliklerine katılmak için geldik. Bildiğiniz gibi tütün ve ürünleri dünyada en çok ölüme yol açan sebeplerden biri ve dünyada her yıl yaklaşık 6 milyon kişinin ölümüne yol açıyor. Biz bu ölümlere dur demek için 31 Mayısta bu tür etkinlikler yapıyoruz.”

Ergüder, “Burada Sağlık Bakanlığıyla birlikte sigara paketlerini bırakıp, sağlıklı yaşamak ve bisiklet sürmeye teşvik etmek amacıyla bir araya geldik. Birazdan toplu halde 10 km bisiklet süreceğiz, Tandoğan Meydanı'na kadar hep birlikte bisiklet süreceğiz.” diye konuştu.