Türk Nöroşirürji Derneği'nin (TNDer) 'Geçmişten geleceğe, güçlenerek' temalı 29. bilimsel kongresi 17-21 Nisan tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek.

Antalya Kaya Palazzo Kongre Merkezi’nde yapılacak organizasyona beyin ve sinir sistemi cerrahisi (nöroşirürji) alanında dünyanın önemli isimlerinin katılması bekleniyor. Konuyla ilgili TNDer'den yapılan açıklamaya göre beş gün sürecek kongrede nöroşirürji alanındaki son gelişmelerin yanı sıra Congress Of Neurologial Surgeons(CNS) desteği ve katılımcıları ile ortak oturumlar, isimlendirilmiş konferanslar, paneller, olgu tartışmaları, video sunumları ve ‘uzmanına danış’ oturumları gerçekleştirilecek.

Beyin, sinir ve omurilik cerrahisi hizmetlerinin modern çağın gerektirdiği düzeye getirmek için çalışmalar yapan Türk Nöroşirürji Derneği, ‘11. Nöroşirürji Hemşireliği Kongresi’ ve ‘11. Nöroşirürji Asistanlığı Oturumu’na da kongre kapsamında ev sahipliği yapacak. Ayrıca 4. IBNC ‘International Basic Neurosurgery Course-Uluslararası Temel Nöroşirürji kursu ‘Nörovasküler Cerrahi’ temasıyla kongre kapsamında 14-17 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.