Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantıları sona erdi. Eylül ayında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubunun önerisi olarak gündeme gelen ‘Ankara’ya dünyanın en yüksek bayrak direği dikilmesi, bayrak dalgalandırılması’ ve ‘şehrin giriş kapılarının bayraklarla donatılması’ önerisi kabul edildi. Önerge oy birliğiyle Meclis’ten geçti. Bayrak direğinin kaç metre olacağı henüz netlik kazanmadı.

MHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ramazan Şimşek imzasıyla eylül ayında Meclis’e sunulan ‘bayrak direği önergesi’ bu ay karara bağlandı. Şimşek, son dönemde artan terör olaylarına karşın Başkent’e dünyanın en yükseği olacak şekilde bir bayrak direği dikilmesi ve ona mukabil devasa bir bayrak asılmasını istemişti. Şimşek, önergesinde ayrıca şehrin tüm girişlerine de Türk bayrağı asılmasını istemişti.

MHP grubunun o önerisi Ankara Büyükşehri Belediye Meclisi’nde oylanarak kabul edildi. Meclis’te oylanan ilgili yazıda, “Türkiye’yi bölme ve parçalama planları kuran kesimlere ve tüm dünyaya milletin birlik ve beraberliğini göstermek için Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe imkanları ölçüsünde en yüksek bayrak direğinin Ankara’da dikilmesi ve Türk bayrağının dalgalandırılması” istendi.
Yazıda ayrıca “Kentin giriş güzergahlarının da Türk bayraklarıyla donatılarak birlik ve beraberlik mesajı verilmesi yönünde çalışmalar yürütülecek.” denildi.

Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonu’nun bu yöndeki görüşünü içeren rapor, 'oy birliği' ile kabul edildi.