İzmir'in Bornova ilçesinde polisin dur ihtarına uymayan otomobil uzun süren kovalamaca sonucu durdurulabildi. Kovalamaca sırasında, aracın çarptığı iki polis yaralandı. Alkollü olduğu öğrenilen araçtaki iki kişi gözaltına alındı.

Küçükpark semtinde devriye görevi yapan polis ekipleri, 35 DC 1677 plakalı bir otomobili, şüphe üzerine durdurmak istedi. Polisin dur ihtarına uymayan sürücü hızla kaçmaya başladı. Ankara Caddesi'ne çıkıp bir süre yan yolda ilerleyen otomobili durdurmak için bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

Kavşaklar araç trafiğine kapatılırken polisin önlem aldığı noktalarda araç bir süre ters yönde gitti. İzmir- Aydın Otoyolu'na çıkan otomobil önlem alan polislerden birine çarptı. Otogar kavşağında yaralanan polise sağlık ekipleri müdahalede bulundu ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kemalpaşa Caddesi'ne çıkan sürücü, Işıkkent Otoyol Köprüsü altında yola trafiğe kapatan polis araçlarına çarparak güçlükle durdurulabildi. Bu sırada önlem için yolda bulunan başka bir polis daha yaralandı. Yaralanan polislere meslektaşları ve çevredekiler ilk yardımda bulunurken, otomobildeki 2 şüpheli gözaltına alındı. Alkollü olduklarını söylediği öğrenilen iki şüpheli ise ifadelerinin alınması için polis merkezine götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.