Emniyet Teşkilatı Sivil Personel Sendikası (SİPER SEN) Kayseri İl Temsilcisi Mahmut Durgut, son günlerde artan terör olaylarında polis ve askerin yalnız bırakıldığını belirtti. Durgut, “Terörle mücadelede Emniyet Teşkilatı yalnız bırakıldı. Emniyet yalnız bırakılmasın. Madem terörle mücadele veriyoruz, askerle polis yalnız bırakılmasın. Yapacaksak bu mücadeleyi topyekun yapalım. Hepimize bir görev düşüyor.” dedi.

Mahmut Durgut, yaptığı açıklamada, ülke genelinde 81 ilde faaliyette olduklarını söyledi. 14 sene polislik yapan, 2 yıldır da sivil memur olarak görev yapan Durgut, “Yaşanan son terör olaylarında hepimiz çok üzüldük. Polis arkadaşlarımızın çektiği sıkıntıların farkındayız. Üstümüze düşen görevlere hazırız. Acılarını paylaşıyoruz. Bu üzücü olaylar, polisler içerisinde daha birlik ve beraberlik ile birlikte kenetlenme oldu. Şehit olan polis arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Polislerimiz bu mesleği yaparken tabi ki bu riski alacaklar. Ama polis bu riski alırken gerekli psikolojik desteğin de verilmesi gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

SİPER SEN Kayseri İl Temsilcisi Mahmut Durgut, terörle mücadelede Emniyet’in yalnız bırakıldığını üzülerek gördüklerini belirterek, "Emniyet yalnız bırakılmasın. Madem terörle mücadele veriyoruz. Askerle polis yalnız bırakılmasın. Yapacaksak bu mücadeleyi, topyekun yapalım. Hepimize bir görev düşüyor. Arkadaşlarımızın yalnız kaldığını düşünüyorum. Sadece iki kurumun üzerine atmayalım. Terör olaylarında kurumumuz yalnız bırakılmasın. Herkes elini taşın altına koymalı. Ortada bir enkaz varsa, hep birlikte o enkazı kaldıralım.” ifadelerini kullandı.

"İL EMNİYETİNDEN MEMNUN DEĞİLİZ"

Emniyet’teki sivil memurların sorunlarından da bahseden Durgut, sivil memurların varken yok sayıldığını iddia etti. Durgut, sözlerini şöyle sürdürdü: “En basitinden Polis Haftası kutlandığında, sivil memurlardan herhangi bir temsilci çağrılmıyor. Oysa biz Emniyet teşkilat mensubuyuz. İkinci plana itildiğimizi düşünüyoruz. Diğer bir sorun ise görev tanımında sıkıntılar oluşuyor. Çalışma saatlerinde sıkıntı oluşuyor. Yani kanunen memur, amirin verdiği görevi yapar ama Devlet Personel Başkanlığı’ndan aldığımız tanımda da ‘teknisyenin yardımcısıdır’ deniliyor. İkisi çelişiyor. Emniyet bunu kabul etmiyor.”

“Ayrıca bayağı bir keyfiyet var, denetim olmuyor. Buradan yetkilileri göreve davet ediyoruz” diyen Durgut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siviller olarak başka bir sıkıntımız da, biz Kayseri İl Emniyet Müdürümüzden memnun değiliz. Şöyle memnun değiliz. Diğer sendikalar ile görüşüyor, Emniyet ile alakalı kendi teşkilatının sorunları ile bire bir ilgilenen kendi sendikan ile muhatap olmuyorsun. Emniyet’te muhatap bulamıyoruz. Bu ayrımcılığı doğru bulmuyoruz. Kayseri olarak polis arkadaşlarımıza görevlerinin zor olduğunu, hukuki yoldan yardım almaları gerektiği için hukuk büroları ile görüşüyoruz. ‘Görev esnasında polislerimizin başına bir şey geldiğinde hukuk işlerine ücretsiz bakın’ diye avukatları kabul ettirdik. Bir hukuk bürosu ile bir sözleşme imzaladık. Emniyet’teki müdürlerimiz ile avukatlarımızı görüştürdük. ‘Jesti için arkadaşlarımıza teşekkür ederiz’ diyerek teklifi geri çevirdiler. Sendika olarak Emniyet’ten pano istiyoruz, pano vermiyorlar. Yaptığımız anlaşmaları arkadaşlarımıza nasıl duyuracağız. Yasal hakkımız olan panolar verilmiyor. Yapılan hizmetlerimizi mesai arkadaşlarımıza duyurmak istiyoruz.”