Eşi tarafından iki yıl önce 29 yaşında terk edilen Nefise Çiçek, hayat mücadelesi veriyor.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde kalp ameliyatı olan 5 yaşındaki kızı ile üvey babasının yanına sığınan Çiçek, defalarca kaymakamlık ve belediyeye dilekçe ile müracaat ettiği halde evli göründüğü için yardım alamamış.

Üç yıl önce Tekirdağ Çorlu'dan, Bursa Orhangazi'ye iş için geldiklerini, sıkıntılarının ondan sonra başladığını belirten Çiçek, "Eşim ve ben burada iş bulup çalışmaya başladık. 5-6 ay sonra işten çıkarıldık. Çok aramanıza rağmen yeniden iş bulamadık. Eşim iki yıl önce beni ve 5 yaşındaki kızımı bırakarak gitti. Şu anda işsiz güçsüz olarak çocuğuma bakmaya çalışıyorum. Kirada oturuyordum, iş bulamadığım için bin 500 lira kira borcum birikti. Ödeme yapamayınca evden çıkıp mecburen ikinci evliliğini yapan annemin yanına sığındım. Orhangazi Kaymakamlığı ve Orhangazi Belediyesi'ne defalarca maddi yardım için dilekçe ile başvurdum. Evli göründüğüm için yardım etmediler. İş istedim iş de bulmadılar. Çok mağdur ve zor durumdayım. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü diyorlar ama bir kadın olarak benim hiç günüm olmadı." dedi.

5 yaşındaki kızının sağlık problemleri olduğunu dile getiren Çiçek, "Kızım 5 yaşında. 3 yıl önce kalp ameliyatı geçirdi. Onun kontrolleri devam ediyor. Şimdi de 5 dişi çürüdüğü için uyutularak çekilmesi gerekiyor. Burada çekim yapmıyorlar. Özelde yaptırmamızı istiyorlar. Kızım her gece sabahlara kadar acıdan ağlıyor. Bana yardım edilmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.