Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaktığı sigarayı yorganın üzerine düşüren Atilla M. (55), komşularının haber verdiği itfaiye sayesinde son anda kurtuldu.

Olay, ilçeye bağlı Orhanlar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre evinde yalnız yaşayan Atilla M., aldığı alkolün etkisi ile yaktığı sigarayı yorganın üzerine düşürdü. Kısa sürede alev alan yorganı söndürmek isteyen Atilla M., bunda başarılı olamayınca alevler halıya sıçradı.

Evden çıkan dumanı gören mahalle sakinleri, polisi aradıktan sonra kapıyı kırarak yaşlı adamı evden çıkartmaya çalıştı. Ancak alevlerden dolayı bunda başarılı olunamayınca itfaiye ekipleri beklenmeye başlandı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek adamı evden çıkardı.

Dumandan etkilenen ve ayakta durmakta zorluk çeken Atilla M., olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesinin ardından devlet hastanesine kaldırıldı. Şahsın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Mahalle halkından Ali Gümüş, Atilla M.'nin kendisine, 'sigarayı yakarken düşürdüğünü, alkollü olduğunu ve yangını söndürmek isterken alevlerin yükseldiğini' söylediğini iddia etti.

Yaşlı adamın evinden çıkan dumanlar üzerine kapıyı kırarak eve giren Onur Özen ise "Duman tüttüğünü annem söyledi. Kapıyı kırmadan önce de polisi aradım. Sonra içeriye girdim. Alevler vardı. Alamadım ama uyandığını görünce rahatladım. O sırada itfaiye geldi. Çıkarttılar." dedi.