Kartal’da, bodrumdan duvarı delerek kuyumcu dükkanına ulaşan şahıslar yüklü miktarda altın çaldı. Dükkan sahibi, çalınan altının 80 kilo ve 8 milyon lira değerinde olduğunu söyledi.

Alınan bilgiye göre, Yakacık Mahallesi Samandıra Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcu dükkânından gece 80 kilo altın çalındı. Sabah iş yerine gelen dükkan sahipleri, iş makineleri ile dükkanın didik didik edildiğini ve kasaların patlatıldığını gördü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, binada ve kuyumcu dükkanında incelemelerde bulunarak, faillere ilişkin delil aradı.

İş yeri sahiplerinden Selim Sevgi’nin anlatımlarına göre, soyguncular gece ilk önce binanın bodrumuna girdi. Buradan kuyumcu dükkanın tuvaletinin duvarını kıran şahıslar, önce tuvalete geçti. Buradan da dükkana geçerek, önce alarmı ve güvenlik kamerasını etkisiz hale getirdi. Bütün işlerini iş makineleri ile gören şahıslar, altın dolu kasaları patlattı. 80 kilo ağırlığında, 8 milyon lira değerinde altını çalan şahıslar gözden kayboldu.

İş yeri sahibi Selim Sevgi, “Pazar günü iş yerinin kapalı olduğunu fırsat bilen hırsızlar duvarı kırarak içeri girmiş, kasaları patlatıp yaklaşık 80 kilo ağırlığında malımızı alıp kayıplara karışıyorlar. Yaklaşık 8 milyon lira değerinde. Ellerini kollarını sallayarak çıkıp gidiyorlar. Kameraları devre dışı bırakıp kayıtları da yanlarına alıyorlar.” ifadelerini kullandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.