Düzce Belediyesi ile Kültürel Aydınlanma ve Sanat Eğitim Merkezi Derneği ortaklığıyla hayata geçirilen "Gencim-Bilinçliyim-Bağımsızım" projesi, Erguvan Sosyal Tesisleri'ndeki toplantıyla tanıtıldı. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilmeye hak kazanan proje, 13-18 yaş aralığındaki gençlerin madde bağımlılığına karşı duyarlılığını arttırmak, aileleri ve toplumu bilinçlendirmek amacı taşıyor.

Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Selçuk Develi 2 dakikalık bir tanıtım filmi eşliğinde proje hakkında bilgi verdi. Ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Serhat Cora, Düzce’deki madde bağımlılığı oranlarını aktararak, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin gençleri bağımlılıktan uzak tutma noktasındaki önemine değindi. Cora, “Gençleri sanata yönlendirmek, madde bağımlılığıyla mücadele açısından büyük önem taşıyor.” dedi. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise sloganları olduğunu ifade ettiği, "Tek bağımlılığınız bayrak bağımlılığı olsun" cümlesiyle, madde bağımlılığına karşı farkındanlığın önemine değindi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de proje hakkında şunları söyledi: “Bu projeyle amacımız, madde bağımlılığına karşı farkındalık yaratmaktır. Bu kapsamda hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen proje kapsamında, altı bölümden oluşan ve gençlerin bağımlılıktan uzak durmasına ilişkin mesajlar içeren bir tiyatro oyunu hazırlanarak sahne alacak. Proje, baktığınızda düşük bütçeli bir proje olarak gözükebilir. 97 bin TL bir bütçemiz var ancak bu projeyle belki de 970 bin liralık bir bütçeyle yapılacak işlerden daha önemli işlere imza atılacak.” Başkan Keleş, bağımlılık konusunda bütün kurum ve kuruluşların özverili çalışmaları olduğuna değinirken Belediye Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu tarafından Aziziye Mahallesi’nde başlatılan mücadelenin de çığ gibi büyüdüğünü ifade etti.

Düzce Valisi Ali Fidan ise projede emeği geçen herkese teşekkür ederken madde bağımlılığıyla mücadelenin topyekûn bir çalışmayla mümkün olduğuna vurgu yaptı. Vali Fidan, “Gençlerimizin geleceği için her şeyi yapmaya hazırız.” dedi. Protokol konuşmaların ardından tanıtım toplantısı, yemek ikramıyla son buldu.