Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Eda Eğitim Dershanecilik Anonim Şirketi'ne bağlı eğitim kurumlarına baskın düzenledi. Eda Eğitim AŞ'ye bağlı üç dershane, 3 okul ve bir yurt olmak üzere 7 kuruma 'valilik oluru' ile baskın yapıldı. Yedi kurumda aramalar sürüyor.

Eda Eğitim AŞ'nin avukatı Teoman Yaman, yapılan işlemlerin hepsinin hukuka aykırı olduğunu açıkladı.

'Valilik oluru' ile memurların işlem yaptığını ifade eden Avukat Yaman, "Bu yapılan işlemlerin hepsi hukuka aykırı. Özellikle emniyetin yaptığı arama sulh ceza mahkemesinin bir kararına dayanmakta. Bu hukuka aykırı verilmiş bir karar. Delilleri bulunmayan, yok paralel yapı, yok vergi kaçakçılığı gibi iddialarla aramalar yapılıyor. Dosyalarda İnşallah belgeleri vardır. Yoksa bunun sıkıntısını çekecekler.Yapılanlar muz cumhuriyetinde görülebileck işler. Yaklaşık 7-8 kurumumuzda aramalar ve denetlemeler yapılıyor. Özellikler bu arama kararlarında gizlilik kararları bizlere verilmedi. Valilik oluru ile denetleme yaptıklarını söyleyen memurlar, arama kararına ilişkin yazıyı bize vermediler. Dolayısıyla hukuka aykırı bir emri uyguluyorlar. Kendilerine bu hukuka aykırı uygulamanın suç olduğunu belirttik. Ellerinde hukuka aykırı bir emir varsa bize vermelerini talep ettik ancak bunu da vermediler." diye konuştu.

Yapılan işlemleri tutanakla kayda geçirdiklerini belirten eğitim kurumlarının avukatı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece valilik oluru olduğuna ilişkin bir söylenti var. Buna ilişkin tutanağımızı da tuttuk. Yapılan işlemler gerçekten muz cumhuriyetlerinde görülebilecek, hukuka aykırı, delili olmayan işlemler. Yasal hakkımızı kullanacağız. Milli Eğitim müfettişleri yıllardır rutin olarak denetlemeler yapıyor. Böyle birçok kurum aynı anda gelip de denetleme yapamıyorlar. Burada bir müdür ve bir müdür yardımcısı ve bir de mali müşavirimiz var. Her taraftan aynı evrakları istiyorlar. 7-8 kuruma aynı anda gitmişsiniz adam hangi birine yetişsin. Denetleme maksatlı yapılsa ayrı bir gün gelinir, bu işe zaman ayrılır. Varsa bir eksiklik şirket de öğrenir. Denetleme faydalı bir şeydir. Bizim kurumlarımız hiçbir zaman denetlemeden kaçmaz çünkü denetleme eksikliğin giderilmesini sağlar. Kaldı ki bizim herhangi bir eksikliğimiz de yok. Dolayısıyla asayişi sağlamak amacıyla kamu hizmeti anlayışıyla değil de mevki ve şirkete zarar vermek amacıyla yapılan bu işlemlere karşı yasal hakkımızı kullanacağız.”

ÖĞRENCİLER BASKINI GÖRÜNCE EVLERİNE GİTTİ

Öte yandan kurumlara yapılan baskınların ardından kurumlara gelen öğrenci velileri, yaşanan olaya tepki gösterdi. Bazı öğrencilerin baskında polisleri kapıda görünce evlerine gitmesi dikkat çekti.