"İşte esnafı silahla öldüren belediye otoparkçısı" başlıklı haberimizde bir kişinin ölümüne yol açan merminin hangi silahtan çıktığı kriminal olarak ilan edilmediğinden, haberimizi yeni haliyle servis ediyoruz. Saygılarımızla..

**

Ankara’da işyerlerinin yoğun bulunduğu Ulus Rüzgarlı Sokak'ta bir kişinin vurularak hayatını kaybettiği otoparkçı ve esnaf kavgası sonrası esnaflar kepenk kapattı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i istifaya çağırdı. Olayda esnaflar, silahla saldıran otopark görevlisini linç etmek istedi. Çatışma sırasında çekilen silah, kameralara yansıdı. Ölüme neden olan merminin bu silahtan çıkıp çıkmadığı, yapılacak kriminal araştırmadan sonra belli olacak.

Esnafın ücretli otopark uygulamasına tepki gösterdiği bölgedeki bir otoparkçı, eylemcilere kızarak belinden çıkardığı silahla etrafa ateş açtı. 17 yaşındaki bir genç, göğsü ve kalbine isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti. Gözaltına alınan silahlı otopark görevlisinin, Rüzgarlı Sokak'taki bir pavyon sahibinin oğlu olduğu öğrenildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, işyerlerinin bulunduğu sokakta ücretli otopark işletmeciliği yapmasına tepki gösteren esnaflar, işyerlerinin kepenklerini indirip bir araya toplandı. Rüzgarlı Sokak üzerindeki ‘ücretli otopark tabelalarını’ kıran kalabalık, otopark görevlisine ait kulübeyi de devirip, tekmeleyerek yol ortasında uzun süre sürükledi. Yürürken ‘Melih istifa’ sloganı atıp, yuhalayan kalabalık, kepenklerini indirmeyen işyerlerine de tepki gösterdi.

Bölgedeki gerilim devam ediyor.