Sayın abonemiz aynı başlıkla servis ettiğimiz haberde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'in ismi sehven Lütfi Elvan olarak yer almıştır. Haberi düzeltip tekrar servis ediyoruz.


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, son günlerde soykırım iddialarıyla ilgili açıklama yapan Rusya, Fransa’yı eleştirdi. Ermeni meselesinde asıl sorumluların Rusya, Fransa ve İngiltere olduğunu savunan Bakan Yılmaz, Anadolu’da Ermeni Devleti kurulması için bu üç devletin Ermeni komitacıları silahlandırdığını ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yapacağı miting öncesi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin Sivas’a geldi. Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin havayoluyla öğle saatlerinde Sivas’a geldi. Bakan Bilgin’den önce Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bakan Feridun Bilgin’i Valilik önünde karşıladı. Her iki bakan daha sonra Valiliği ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Vali Alim Barut’tan Sivas ile ilgili bilgi aldı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ziyarette son günlerde soykırımı iddiaları ile ilgili açıklama yapan ülkeler ve devlet yetkilileriyle ilgili soruları cevapladı. Bakan İsmet Yılmaz, dış güçlerin 1. Dünya Savaşı sonrası Anadolu’da Ermeni devleti kurmak isteyen dış güçlerin Ermeni komitacıları silahlandırdığını söyledi.

“Bu devletin asıl sahibi olduğumuz için hiçbir zaman bize yapılan zulümleri, haksızlıkları, sürgünleri ve katliamları dile getirmedik. Sanki devlet olmanın gururunu gölgeler diye düşünüldü.” diye konuşan Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Dolayısıyla biz kendi acılarımızı ve yaralarımızı dile getirmeyince başkaları acılarını bizim acılarımızı önüne koyar durumuna geldi. Milleti Sadık’a olan bir grup nasıl bu millete ihanet eder hale geldi. 1. Dünya Savaşını bu aziz milletimiz çok iyi biliyor. Ben dahi Gürün’de dedelerimizin anlattıklarından bilirim; Eli silah tutan gençlerimiz cepheye gitti, geride yaşlılar, kadınlar ve çocuklar kaldı. Bu coğrafyada bir Ermeni devleti kurmak isteyen dış güçler, Ermeni teröristlerine silah verdiler. Van da dahil olmak üzere Türkiye’nin bir çok yerinde silaha teşvik ettiler. Dolayısıyla da içinde gençleri olmayan, silah altında olacak kimse de bulunmayan bir coğrafyada bu tip Ermeni terör örgütüne eleman devşirecek bir yapının Anadolu’da olması uygun görülmediğinden yine aynı vatan coğrafyasına… Bunları gönderdiğimiz o toprak bu ülkenin dışında bir toprak değil ki; gönderilen yerler Suriye ise, Suriye’de ise o dönem Osmanlı toprağının bir parçası. Ancak Anadolu’dan adeta evlatları askere gitmiş insanlarımızı korumak için böyle bir tedbir alındı." dedi.

'ERMENİ MESELESİNDE ASIL SORUMLU OLAN ÜLKELERİN SESİ ÇOK ÇIKIYOR'

Ermeni sorununda asıl sorumlunun Fransa, İngiltere, Rusya olduğunu savunan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, şöyle devam etti: “Burada asıl sorumlu varsa Ermeni terörist komitacılarının ellerine silah verenlerdir. Kim verdi; Bakın silah verenlerin sesi çok çıkıyor; Fransa, İngiltere, Rusya verdi. Oysa bu millet Çerkez, Ahıska ve Kırım Türklerinin sürgünlerini bilir. Sen Çarlık Rusya’sı ve Rusya olarak hangi ülkeyi yerinde tuttun ki, Bu dünyada bütün milletlere en büyük zulmü yapanlar bu üç devlet. Bunların sesi yine çok çıkıyor, bunlar doğru değil. Kafa gerilerinde olan haçlı zihniyetini yansıtıyorlar. Aziz milletimiz inşallah birlik ve beraberlik içinde olursa bu hesapları, planları boşa çıkar.”

Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ise Bakanlığın Sivas’ta devam eden projeleriyle ilgili bilgiler verdi.