Sayın Abonemiz,
Haberimizde Narlıdere Kaymakamı'nın ismi sehven Ali Osman Canbaba olarak geçmiştir. Doğrusu Osman Aslan Canbaba olacaktır. Düzelterek yeniden servis ediyoruz.


İzmir'in Narlıdere Belediye Meclisi'nin, "Yavuz Bingöl Sanat Sokağı" ismini "Berkin Elvan Sokak" olarak değiştirme kararı, Kaymakam Osman Aslan Canbaba tarafından veto edildi. Canbaba, ismin siyasi gerekçelerle değiştirildiğini belirtti. Belediye meclisi, ocak ayı toplantısında sokağın ismini, iki AK Parti'li üyenin ret oyuna karşılık 23 oyla değiştirmişti.

Narlıdere Belediye Meclisi CHP Grubu, CHP İlçe Başkanı ve Grup Başkanı Cafer Esen, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile birlikte konu hakkında olağanüstü toplandı. CHP grubu, yaptığı değerlendirme sonucunda "Berkin Elvan" isminin sokağa verilmesi ve yeni bir meclis kararı alınarak kaymakamlığa gönderilmesi konusunda oybirliğiyle karar aldı. İlçe Başkanı Esen ise ilçedeki sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantı yaparak, durumu değerlendireceğini açıkladı. Bu arada hukuk yollarına da başvurulacağı kaydedildi.

Başkan Batur, uzun süredir kaymakamlık icraatlarının halkın kararlarının aksi yönünde geliştirildiğini savundu. Binlerce yoksul öğrencinin üniversiteye hazırlık eğitimi aldığı kursların engellendiğini söyleyen Batur, şunları kaydetti: "16 yıldır binlerce karar aldık ve hiçbiri veto edilmedi. Halkın meclisinin aldığı bir kararın veto edilmesi, olağan bir teamül değildir. Kaymakamlık kararı dikkatlice incelendiğinde, asıl siyasi kararın bu veto olduğu rahatlıkla anlaşılabilir. AKP İlçe Başkanlığı'nın birkaç gün önceki basın toplantısındaki açıklamalarının, aynen bu karar içerisinde yer aldığı dikkat çekmektedir." Abdül Batur, CHP grubunun aldığı kararın arkasında olduğunu ve aynı ismin verilmesi önerisinin önümüzdeki meclis toplantısına getirilerek oylanacağını belirtti: Batur, "Bizler kararımızın arkasındayız. Meclis üyelerimiz, yaptığı toplantıda kararda ısrar etme konusunda oybirliğiyle karar aldı." diye konuştu.