Sayın abonemiz;

"DİB Başkanı Görmez, Afyon'un en büyük camisinin temelini attı" başlıklı haberimizde DİB Başkanı Mehmet Görmez'in soyadı sehven 'Görgöz' olarak yer almıştır. Haberimizi düzelterek yeniden servis ediyoruz.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, tamamlandığında Afyonkarahisar’ın en büyük camisi olma özelliğini taşıyacak olan Hacı Mehmet Sayın Camii’nin temelini attı.

Afyonkarahisar’da içerisinde cami, külliye, Kur’an kursları, konferans salonları ve seminer salonlarının bulunacağın kompleksin ilk adımı olan 3 bin kişilik caminin temeli atıldı. 4 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip olan 3 bin kişilik caminin yapımını Hacı Mehmet Sayın isimli iş adamı üstlendi.

Caminin temel atma törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, vatanın ve bağımsızlığın simgesi olan mabetleri inşa eden bütün hayırseverlere teşekkür etti.


"CAMİLERİN YÜZDE 99’UNU BU HALK YAPTI"

Görmez, “Bu toprakları vatan toprağı kıldığımız günden bugüne her tarafına mescitleri camileri inşaat edenlere teşekkür ediyorum. Camilerimizin yüzde 99’unu Kur’an kurslarımızla birlikte milletimiz inşa etti. Ve sadece Türkiye’de değil şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı olarak siz hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle camiler inşa ediyoruz. Moskova’da cami inşa ediyoruz bitmek üzere, Washington’da cami inşaatımız bitti. Lefkoşe’de cami inşaatımız devam ediyor. Üsküp’de, Piriştina’da, Mali’de Kongo’da, Gana’da cami inşaatlarımız devam ediyor. Her biri de Sultan Ahmet Camii büyüklüğündedir.” dedi.

Görmez, Afyonkarahisar’da bir güzellik yaşadıklarını iki evladın kendi babaları adına yaptırdığı caminin temel atma töreninde buluştuklarını kaydetti. Görmez, “Hacı Mehmet Sayın ve her iki evladına bu hayırlı çalışmayı başlattıkları için teşekkür ediyorum. Cami inşaatı başlayacak ancak imarı başlamamış olacak. Selçuklu mimarisi cami ve bir külliye aynı zamanda için bulunacak. Peki cami imarı ne zaman başlar bizim gönül dünyalarımızı o caminin içinde Rahmanın secdesinde buluşturmaya başladığımız zaman başlayacak. Yüce Rabbimiz bize camilerimizde kalplerimizi birleştirilmeyi nasip etsin.” diye konuştu.

Bu topraklarda sadece camilere ihtiyaç olmadığını camilerle birlikte müminlerin kalplerini imar etmeye ihtiyaç olduğunu ifade eden Görmez, bütün dünyanın bu topraklarda birlikte inşa edilecek barışa kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

"AFYONKARAHİSAR’IN EN BÜYÜK CAMİ OLACAK”

Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen de cami inşaatı ve külliyesiyle birlikte Müftülük Hizmet binasının yapılacağını arazinin hazine tarafından kendilerine tahsis edildiğini söyledi. İşliyen, “İlk olarak kompleks içinde bulunan 3 bin kişi kapasiteli camimizin temelini atıyoruz. 4 bin 600 metrekare kapalı alanı olan Osmanlı medrese tarzı Kur’an kurslarının, konferans salonlarının, seminer salonlarının olacağı bir kompleks olacak. Tamamlandığında Afyonkarahisar’ın en büyük camisi olacak olan caminin yapımını üstlenen hayırsever vatandaşımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.