Safranbolu Belediyesi İl Özel İdaresi işbirliği ile 13 okul bahçesinin yeniden düzenlenmesi, çeşitli spor ve dinlenme alanlarının açılış töreni, Milli Eğitim Haftası kapsamında Kanuni Ortaokulu bahçesinde düzenlenen programla yapıldı. Tören sonrası okullarında basketbol topu olmadığını belirten beden eğitimi öğretmenleri, spor sahası kapısını açmadı. Öğretmenler, basketbol topu alınma sözünü alınca kapıyı açtı.

Safranbolu Belediyesi İl Özel İdaresi işbirliği ile 13 okul bahçesinin yeniden düzenlenmesi, çeşitli spor ve dinlenme alanlarının açılış töreni Kanuni Ortaokulu'nun bahçesinde yapıldı. Törene Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Sedat Arıcan, Belediye Başkan Yardımcıları ile diğer yetkililer, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninden sonra Kanuni Ortaokulu ile Safranbolu İmam Hatip Ortaokulu'nun ortaklaşa kullandığı yenilenen halı ve basketbol sahasının kapısını tutan beden eğitimi öğretmenleri, kapının basketbol topu alınması takdirde açılacağını belirttiler. Öğretmenler okullarında sadece 4 tane basketbol topu olduğunu, bu topların da Beden Eğitimi dersleri için yetmediğini, 10 tane basketbol topuna ihtiyaçları olduğunu belirtti. Bunun üzerine Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'a dönerek “Başkan sen bunu halledersin" deyince başkandan top sözü alan öğretmenler kapıyı açtı. Basket atışlarından sonra Kanuni Orta Okulu ile Safranbolu İmam Hatip öğrencileri dostluk halı saha maçı yaptı.