Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Ellek Belde Belediye Başkanı Recep Soy, yaptıkları çalışmalarla beldenin sivrisinek probleminden kurtulduğunu söyledi. Recep Soy, “Beldenin içinden geçen 10 kilometrelik sulama suyu kanalını yerin altına indirerek ilçeyi sivrisinekten kurtardık.” dedi.

Beldenin tarıma dayalı bir ekonomisinin olduğunu ifade eden Ellek Belediye Başkanı Recep Soy, “Beldemiz geniş bir araziye yayılı durumda. Belde genelinde toplam 10 kilometrelik sulama kanalları bulunmaktadır. Belediyemizin imkanları ile 10 kilometrelik sulama kanallarının yüzde 80'ini yerin altına indirdik. Yakın zamanda 10 km’lik sulama kanalını yerin altına alacağız. Beldemizde ana caddelerde heyelan sıkıntısı yaşadığımız 300 metrelik yol kenarı da beton bloklar ile heyelan tehlikesine karşı önlemimizi aldık.” dedi.

'15 METRE GENİŞLİĞİNDE YOLLAR YAPTIK'

Geçmişte yönetim ile aralarında kırgınlıklar olduğu için verimli bir çalışma ortamı olmadığı için sıkıntılı bir sürece son verdiklerini belirten Belediye Başkanı Recep Soy, “Çalışanlar ile yaptığımız barış sonunda memuru, amiri, çavuşu, işçisi ne kadar personelimiz varsa birlikte çalışarak yerine göre 13 ila 15 metre genişliğinde 3,5 kilometre parke taşlı yol yaptık. Belediye olarak ihale usulü yapacağımız 3,5 km yolu yüzde 50 az maliyetle bitirdik. Maliyeti düşürdüğümüz için otomobilin dönerken bile tekerinin çukura düştüğü dar olan 6 köprümüzü TIR'ların bile tek manevra ile döneceği hale getirdik. Kanalizasyon olmayan tüm mahallelerimize kanalizasyon yapımı ve beldemiz sınırları içerisinde kalan tüm dere yataklarının ıslah edilmesi işleriyle de ilgili olarak ihaleler yapılmıştır.” diye konuştu