Kartal’da üst geçidi kullanmayarak E-5 karayolu’nun karşısına geçmeye çalışan Yakup Atman (18) isimli genç, motosikletin çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Motosiklette bulunan iki kişi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Kaza, E-5 karayolu Kartal Köprüsü’ne yaklaşık bir kilometre mesafede kala saat 21.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre Yakup Atman, yaya üst geçidini kullanmak yerine yolun karşısına geçmek için E-5 karayoluna çıktı. Bu sırada Ankara istikametine ilerleyen Arif Çelenk’in (22) kullandığı 45 SB 2764 plakalı motosiklet, orta şeritte Yakup Atman’a çarptı. Atman, çarpmanın etkisiyle metrelerce ileri savruldu. Motosiklet sürücüsü Arif Çelenk ile arkasında oturan Çağla Çiçek de motosikletten düştü. Kazayı gören vatandaşların ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, motosikletin çarptığı Yakup Atman’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Motosiklette bulunan ve kazada yaralanan Arif Çelenk ile Çağla Çiçek ise ambulansla Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekipleri de kaza yerinde incelemelerde bulundu. Kaza sebebiyle E-5 Karayolu Ankara istikameti bir süre trafiğe kapalı kaldı. Yaralıların hastaneye sevk edilmesinin ardından trafik akışı kontrollü olarak verilmeye başlandı.

Yakup Atman’ın cesedi olay yerindeki gerekli incelemelerin ardından Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazenin daha sonra otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği öğrenildi. Yakup Atman’ın hayatını kaybettiği olay yerinin yüz metre ilerisi ve yüz metre gerisinde iki yaya üst geçidi bulunması dikkat çekti.

Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.