2016-2017 Eğitim öğretim yılının ilk haftasını geride bırakan öğrenciler merakla E- okul üzerinden karne notlarını bekliyorlar. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler E-Okul sistemine giriş yaparak ders notlarını kolayca öğrenebilirler. İşte E-Okul giriş hakkında tüm detaylar!

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLA

Öğrenci ve velilerin karne heyecanı devam ediyor. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala son sınavlarını olmaya başlayan öğrenciler e-Okul girişi ile sınav sonuçlarını da takip ediyor. VBS sistemi ile sınav sonuçlarına kolay bir şekilde ulaşan veliler takdir ve teşekkür hesaplama işleminide unutmuyor. Peki e-Okul sınav sonuçları nasıl öğrenilir? VBS giriş sistemi ile bu başlık altından karne notlarını ve sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz. 

Okullarda verilen eğitimin daha iyi olmasını sağlamak amacı için çok çeşitli çalışmalar geliştirilmiştir. Öğrencilerin teknoloji ile uyumlu, daha kolay şekilde işlemlerini halledebilecekleri ortamlar hazırlanmaya çalışılmıştır. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı son zamanlarda hizmetlerini büyük oranda arttırmıştır. Okullarda akıllı tahta uygulamasına geçilmiş, öğrencilere tablet ile eğitim verilme dönemine geçilmiştir. İşte bu ve daha buna benzer çok çeşitli sistemler geliştirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığının eğitim sistemine yaptığı en büyük hizmet ise 2006 yılında oluşturduğu E-Okul sistemidir. E-Okul sistemini hazırlayarak hem öğrencilere hem velilere hem de öğretmenlere çok çeşitli kolaylıklar sağlamıştır. Sağladığı bu kolaylıkları da zamanla geliştirmiştir. Zamanla geçtikçe e-okul sistemine çeşitli yenilikler getirilmiştir.

e-Okul sitemi ile sınav sonuçlarını ve notlarını öğrenmek isteyen öğrenciler bu başlık altında bulunan linke tıklayarak VGS giriş sistemine ulaşabilirler.

E-Okul Nedir, Nasıl Kullanılır, Kimler Giriş Yapabilir?

E-okul internet üzerinde öğrencilerin okul bilgilerini barındıran bir sistemdir. Önceden öğrencilere ait tüm bilgiler dosyalarla belgelenip saklanırdı. Ancak şuanda günümüzde böyle bir gereksinim yoktur. Çünkü yaşadığımız yüzyılda çok çeşitli sistemler geliştirilmiştir. Geliştirilen bu sistemler sonucunda da artık öğrencilerin okul ile ilgili tüm bilgileri internet üzerinde muhafaza edilmektedir. Böylece öğrenciler ve de veliler bu bilgilerin tümüne tek tıkla ulaşabilirler. Aynı zamanda öğrenciler not takiplerini, devamsızlık durumu takiplerini bu sistem üzerinden yapabilirler. Okullarda yapılan ara karne dönemlerine, veli toplantılarına katılamayan aileler de öğrencilerinin okul durumlarını artık bu e-okul VBS’ den öğrenebilirler. İnternet üzerinden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bu sisteme giriş yapabilir. Veliler de e-okul VBS için çocuklarının bilgilerini kullanırlar. Öğrencinin okul numarası, T.C. kimlik numarası, aile sıra no, kayıt no, sınıf şube no gibi çeşitli bilgileri gerekir. Tam güvenlik için kimlikten sorulan bu sorular güncelleşir. Ancak eğer veliler dilerse bu e-okul VBS’ ye her seferinde giriş yapmadan da bilgi alabilirler. Bunun için de öncelikle internetten cep telefonlarına e-okul uygulamasını indirmeleri gerekir. Android, IPhone telefonlarına bunu yükleyebilirler. Sonrasında tek seferde tüm bilgileri girerler. Artık her seferinde sadece kısa birkaç sorunun yanıtını doldurarak sisteme hızlıca erişim sağlayabilirler.

KARNE NOTU NASIL HESAPLANIR?

Karne notunu hesaplamak için öncelikle 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını almanız gerekmektedir. Bunun için ilk sınavınız ile ikinci sınavınızı toplayıp iki bölmeniz gerekecektir. Çıkan sonuç ise o dersin ortalaması olacaktır. Bu şekilde tüm ders not ortalamasını bulduktan sonra hepsini toplayın ve o dönem kaç ders aldıysanız onunla bölün. Buradan elde edilecek sonuç ise sizin karne notunuz olacaktır.

ORTALAMA KAÇ OLUNCA TAKTİR VEYE TEŞEKKÜR ALINIYOR?

Derslerdeki ortalama başarı puanı 80 ile 85 puan arasında olan öğrencinin Teşekkür Belgesi alması uygun görülür. Öğrencinin dersteki ortalama başarı puanı 85'ten fazla olduğunda ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu puanlardan düşük bir puana sahip olan öğrenci ya da ön şartlar olarak yukarıda sıralanan maddelerden birisine sahip olan öğrenci ise iki belgeden hiçbirini alamayacaktır.