Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendi hayatının anlatıldığı Usta'nın Hikayesi adlı belgesel yayını için Beyaz TV ekranlarında konuştu. Bir bölümünde Ahmet Kaya'nın da ismi geçti.

Başbakan cezaevine girmeden önce veda mitinginde yer alan Ahmet Kaya'nın görüntüsü yayınlandı. "Hiç kimsenin, düşünceleri, fikirleri yüzünden, okuduğu bir şiir yüzünden cezaevine girmediği bir Türkiye istiyoruz." sözleri ekrana yansıdı. Erdoğan'ın da açıklamaları oldu.

Görüntü ekrana ilk geldiğinde gazeteci Ece Temelkuran, "Ahmet Kaya! Bunu da kullandınız mı be! Yuh!" şeklinde tweet attı. Görüntü sonrası ise, "Ahmet Kaya o konuşmayı Başbakan için yapmış. Bilmiyordum. Şaşırdım." şeklinde konuştu. Bunun ardından ise Temelkuran tepki topladı.

"AHMET KAYA NE ZAMAN ÇAĞIRSAM GELDİ"

Ahmet Kaya kardeşimiz seve seve gelip, bizim için mesajları da en güzel şekli ile verdi. Biz de duygu dolu o veda töreninde hem Ahmet Kaya'yı dinledik. Bugün onları savunduklarını söyleyenler, ona çok şey yaptılar. Sanatçıyı sanatı sevdiğini söyleyenler, otelin arka kapısından çıkardılar onu. Ben ne zaman kendisini nereye davet ettiysem geldi, ve o veda gününde de yerini aldı. Ona rahmet diliyorum.

Kaynak: Habertürk