Adana Eczacı Odası’nın 'Birlikte Düşünüyoruz' çalıştayında eczacılığın ve meslek örgütlerinin geleceği masaya yatırıldı. Çalıştayda eczacı, eczacılık mesleği, eczacı odaları ve mesleki birliği TEB’in ve eczacı kooperatiflerinin geleceği ile ilgili tespitler ele alındı.

Adana Hilton Otel'de düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, ilacın üretiminden tüketimine kadar geçen her aşamada tek yetkili olan eczacıların mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, eczacılığın genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, halkla arasındaki güven ilişkisini kalıcı kılmak, mesleki ahlakı korumak amacıyla eczacı odalarının kurulduğunu söyledi.

Eczacılıkta sürekli değişiklikler olduğunu kaydeden Özkan, “Değişen sağlık politikaları, dermokozmetik ürünlerin popülerleşmesi, fitoterapötiklerin gündemde ön sıralarda olması, GSS sistemi, ilaç fiyat kararnamesi, sürekli düşen ilaç fiyatları, ilaçta kârlılığın azalması gibi gerçekleşen her değişimde biz eczacılar ciddi anlamda sıkıntılar yaşamaktayız. Amacımız, Türkiye’deki değişen toplumsal ihtiyaçlar ve değişen sağlık sistemi çerçevesinde mesleğimizin geleceğini karşılaşabileceğimiz sorunlarla ilgili tespitler yapmak, çözüm önerileri sunmak ve pratik projeler geliştirmektir. Bu çalıştay sonucunda ortaya çıkan projeleri bir kitap haline getireceğiz. Bu kitapları tüm eczacılara göndermekle birlikte haziran ayında yapılacak bölgeler arası toplantıya gelen tüm oda yöneticilerine dağıtmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Adana Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Betül Taştepe’nin yaptığı bilgilendirmenin ardından, altı gruba ayrılan eczacılar çalışmalarını sürdürdü.