Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, eczacılık mesleğinin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, "Şu ya da bu sebeplerden eczane ekonomilerinde ciddi ve geniş ölçekli kayıplar yaşanmaktadır." dedi.

Adanalı eczacılar, Hilton Oteli’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Burada konuşma yapan Adana Eczacı Odası Başkanı Özkan, eczacılığın her zamankinden daha sıkıntılı bir dönemece girdiğini vurguladı. Eczane ekonomilerinde ciddi ve geniş ölçekli kayıplar yaşandığını kaydeden Özkan, "Mesleğimizin zor ve zahmetli bir iş olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bugün meslektaşlarımızın eş ve çocuklarıyla açık havada bir nebze de olsa nefes alabildik. İnşallah TEB ve SGK arasında imzalanacak ilaç alım protokolü eczacılarımızı rahatlatıp, nefes alabilecekleri şekilde sonuçlanır. Ekonomik kaygılardan uzak, insan odaklı anlayışla halkımıza hizmet etmeğe devam ederiz." diye konuştu.

Kahvaltıya eczacıların anne, baba, eş ve çocuklarıyla gelmesinden mutlu olduklarını aktaran Özkan, "Bu tarz etkinliklerde meslektaş diyaloglarının artmasının yanında eş ve çocuklar birbirini daha yakından tanıyıp, kaynaştığı gibi dostluklar daha da pekişiyor. Çünkü aileleri, çocukları bir araya getirecek ortamlar kahvaltı gibi ortamlardır. Bu anlamda yoğun katılım gösterdikleri için tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum." dedi.