Batman Pazaryeri Mahallesinde ikamet eden sara hastası Hazal Önder(18) 6 gün önce eczaneden ilaç almak için çıktı. Genç kızdan 6 gündür haber alamayan ailesi yetkililerden yardım istiyor.

Epilepsi hastası olduğu belirtilen genç kızın sosyal medya hesaplarının yanı sıra cep telefonu da kullanmadığı ifade edildi. Günlerdir ellerinde fotoğraflarla sokak sokak gezen kayıp Hazal’ın ablası Gurbet Önder, anne ve babasının bu durumdan dolayı çok üzüldüğünü dile getirdi. Genç kızdan geriye kalan sadece fotoğraflar ve bir düğünde çekilen video görüntüsü var. Abla Gurbet Önder, Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, günlerdir kız kardeşinden haber alamadıklarını dile getirerek, kardeşinin bulunması için gece gündüz her yerde aradıklarını söyledi.

Günlerdir kardeşinden haber alamadığını belirten Abla Önder, şunları söyledi: “Kız kardeşim epilepsi (sara) hastası ve bir yerlerde kriz geçirmiş olmasından korkuyoruz. Annem, babam ve hepimiz onun için üzülüyoruz. Ben kendi imkanlarımla kardeşimi arıyorum ancak bir sonuç alamıyorum. Gerekli tüm yerlere başvuruda bulundum ama bir sonuca varamadık. Tek isteğimiz kardeşimin bulunması.”

“KORKUMUZ ÖZGECAN ASLAN GİBİ OLMASI”

Kız kardeşinin kaçırıldığını iddia eden Önder, “Kardeşim güzel ve alımlı biri yapıya sahip. Arkadaş çevresi sınırlı sayıda. Çok kimseyle konuşmazdı. Zaten olup biten her şeyinden ben haberdardım. Her şeyi bana anlatırdı.” dedi. Önder, kardeşinin Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan gibi olmasından korktuklarını dile getirerek, görenlerin kendilerine haber vermesini çağrısında bulundu. Abla Önder, kardeşinin son olarak kırsal bir bölgede görüldüğü konusunda duyumlar aldığını da sözlerine ekledi.