Beykoz’da ihbar üzerine bir eczanenin deposuna düzenlenen baskında kanser ve organ nakli tedavisinde kullanılan ve usulsüz olarak SGK sisteminden kaçırıldığı öne sürülen yüzlerce kutu ilaç ele geçirildi. İlaçların, kanser ve organ naklinde kullanılan pahalı ilaçlar olduğu iddia edildi.

Olay, öğleden sonra Paşabahçe Mahallesi Kelle İbrahim Caddesi üzerindeki bir eczanede meydana geldi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne yapılan bir ihbar üzerine ortaya harekete geçen ekipler, eczanenin deposuna baskın yaptı. Yapılan ilk incelemelerde piyasa değer yüksek olan yaklaşık bin 500 kutu ilaç tespit edildi. İlaçların SGK’dan kaçırılarak getirildiği, el altından bilinen müşterilere verildiği öne sürüldü. Ayrıca SGK’nın deposunda görünen çok sayıda ilacın da polisin baskın yaptığı depoda bulunduğu öne sürüldü.

İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin depodaki çalışmaları sürüyor. Yapılan tespitlerden sonra ilaçlara el konulacağı ve eczane yetkilileri hakkında nitelik dolandırıcılık suçlamasıyla işlem yapılacağı belirtildi.