Edirne Basın Kulübü ile protokol üyeleri arasında yapılan Nevruz maçını dostluk kazandı. Address Group sponsonluğundaki organizasyon, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Şükrüpaşa Atletizm Sahası'nda yapıldı.

Saat 18.30 sıralarında maçlayan maça Edirne Basın Kulübü üyeleri Mavi-Siyah, protokol üyeleri ise Kırmızı-Beyaz üniformalarıyla çıktı. Süper Lig hakemlerinden Özgür Yankaya’nın yönettiği maç, iki devre halinde 60 dakika sürdü. Yaş ortalamasının oldukça yüksek olduğu Nevruz maçında, kıran kırana bir mücadele sergilendi. Oldukça sert geçen maçın ilk yarısının son dakikalarında atağa geçen protokol takım oyuncusu Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, rakip takım oyuncusu tarafından ceza alanı içerisinde düşürüldü. Hakem Yankaya, tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı, maça seyirci olarak katılan Vali Dursun Ali Şahin kullandı. Valinin penaltıyı gole çevirmesiyle protokol takımı, ilk yarıyı 3-2 önde tamamladı.

Takımlar, maçın ikincisi yarısına hızlı başladı. Üst üste geliştirilen ataklarda rakipler, skoru kendi lehine değiştirmeye çalıştı. Basın takımı futbolcuları, yakaladıkları sayısız pozisyonu gole çeviremedi. Protokol takımı ise yakaladığı fırsatları değerlendirerek gülen taraf oldu. Özgür Yankaya’nın bitiş düdüğü ile birlikte protokol üyeleri, maçı 5-2 kazandı. Nevruz Futbol Turnuvası kupası, protokol takımına verildi.

Vali Şahin, İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu’nun getirdiği karanfilleri, dostluk maçına katılan bütün futbolculara verdi. Her iki takımın futbolcularını tebrik eden Şahin, yaş ortalamasının oldukça yüksek olduğu maça seyirci olarak katıldığını söyledi. Penaltı kullanmasını değerlendiren Şahin, bunun futbolda bir yenilik olduğunu belirterek, “Futbolda bir yenilik oldu. Demek ki seyircilerden bir tanesinin seçilip gol atması, o da doğru. Evet, bu bir dostluktur. Dostluk maçında yenmek, yenilmek sonucu değiştirmez ama şu gerçek ki bu sefer gazetecileri yendiğimiz için memnunuz.” dedi. Başkan Gürkan da Basın Kulübü veteranlarının futbol maçında biraraya geldiğini belirterek, "Maçta bir de penaltı kullanıldı. Penaltıyı sayın valimiz attı. Tabii bu tür müsabakaların amacı yenmek ya da yenilmek değil, dostluğun tesis edilmesi ve ilişkilerin geliştirilmesidir. Edirne Basın Kulübü'ndeki arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz, başarıları daim olsun." açıklamasını yaptı.

Protokol takımı Vali Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Vakıflar Müdürü Osman Güneren, Basın İlan Kurumu Müdürü Ebubekir Günel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Biga, Valilik Basın'dan İbrahim Arslan ve Ercan Dakni, Edirne Belediyesi'nden Olkan Bayır ile Gençlik ve Spor Şube Müdürü Murat Ulaşdır'dan; Edirne Basın Kulübü tamımı ise Salih Baran, Gökhan Tuzladan, Kadri Kılıç, Resul Oruçoğlu, Özür Orhan, Koray Ustabaşı, Cihan Demirci, Yavuz Demir, Gökhan Zobar, Olgay Güler ve Bekir Tüccar'dan oluştu.