Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaşanan su kesintisinden olumsuz etkilenen halktan özür diledi.

Şehir merkezine içme suyu sağlayan şebekenin yanı sıra şehir içindeki hatların eski olması nedeniyle sık sık patlaklar meydana geliyor. Şebekedeki problem sonrasında bazı mahallelerde su kesintisi oluşuyor. Belediye görevlileri arızaları gidermek için seferber olurken, yeni bir arıza Süloğlu ilçesi Küküler mevkiinde tespit edildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Süloğlu ilçesine giderek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Şehre içme suyu sağlayan 38 kilometrelik şebekenin miadını doldurduğunu ifade eden Gürkan, boruların ömrünü tamamlaması nedeniyle patlakların meydana geldiğini söyledi.
Yaşanan kesinti nedeniyle vatandaşlardan özür dileyen Gürkan, “Bu istenen, arzu edilen bir durum değil. Ana hatlarda meydana gelen arızalar nedeniyle onarım gerekiyor. Buradaki arkadaşlar dünden beri çalışıyorlar. Gece Musabeyli’deki arızayı giderdiler. Şimdi de Küküler Deresi’nin üzerinden geçen borunun onarılması için çalışıyorlar. Orada 800’lük problemli boruyu çıkarttık. Yeni borular takılacak. Ve tekrar Edirne’ye içme suyu vermeye başlayacağız. Bu hat büyük bir hat olduğu için boruların dolması zaman alacak.” diye konuştu.