Edirne Belediyesi, şehrin en işlek caddesi olan Saraçlar’da vatandaşlara iftar verdi. Yaklaşık 5 bin kişi birlikte kurulan masalarda orucunu açtı.

Edirne Belediyesi, kentteki vatandaşlara iftar verdi. Saraçlar Caddesi boydan boya masalarla donatıldı. Ezan saatinin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, sofraların etrafında yerlerini almaya başladı. Kısa süre içerisinde alanda kurulan masaların tamamı oldu. Aşırı ilgi nedeniyle alana ilave masalar getirildi.

Protokolün yerini almasından sonra ezanın okunması beklendi. Ezanın okunması ve Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm’ün duasıyla yaklaşık 5 bin kişi aynı anda iftar açmanın mutluluğunu yaşadı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, alanı dolduran kalabalığın arasına karışarak vatandaşlarla sohbet etti.

Belediye Başkanı Gürkan, İslam âleminin en kutlu gecesinin Kadir Gecesi olduğunu belirterek, tüm dünyadaki Müslümanlarla birlikte bu geceyi kutladıklarını söyledi.

Recep Gürkan, “İnancımıza göre bin geceden daha hayırlı olan bu gecenin bütün insanlığa, bütün İslam alemine, bütün Müslümanlara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Edirne Belediyesi olarak bin aydan daha hayırlı olan mübarek gecede vatandaşlarla sofralarını paylaşmak istediklerini anlatan Gürkan, “Saraçlar Caddesi'nde bir iftar verelim istedik. Yaklaşık 5 bin kişilik bir iftar soframız var. Bu da yetmedi. Çünkü dışarıdan da gelen çok misafirimiz var. Hayırlı uğurlu olsun diyorum, bütün insanlığın Kadir Gecesi'ni kutluyorum. Savaşsız, kansız, insanların bir birine zulmetmediği, özgürlüklerin egemen olduğu bir Türkiye ve dünya istiyorum. Bu sofra Edirne sofrası, Edirne'nin ve Edirnelilerin gönlünün ne kadar zengin olduğunun bir sofrasıdır. Hayırlı Ramazanlar ve hayırlı bayramlar diliyorum.” diye konuştu.