Edirne’de toplu ulaşım hizmetlerinde ikinci bir kadın daha direksiyonun başına geçti. Sibel Pakarda isimli kadın sürücüye, 1993 yılından bu yana araç kullanan evli ve bir çocuk annesi Pelin Aslantaş eklendi.

İkinci kadın otobüs şoförü Aslantaş için Talatpaşa Bulvarı Orduevi Durağında tören düzenlendi. Törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Başkan Yardımcıları, Oda Başkanları, Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik ve vatandaşlar katıldı. Trafik Tescil Denetleme Şubesi önündeki merkezden kalkış yapan Pelin Aslantaş, Orduevi durağında Belediye Başkanı Gürkan tarafından çiçeklerle karşılandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye meclisinde aldıkları kararla kadın şoför çalıştıran toplu ulaşım araçlarından vergi, resim, harç, ruhsat gibi ücretleri almadıklarını söyledi. Kadınla erkeğin her anlamda ve her sektörde eşit koşullarda yarışabilmesi gerektiğini dile getiren Başkan, “Bu ülkeyi yönetenler olarak bu fırsat eşitliğini teşvik etmemiz, medeni cesaret gösterenlerin önünü açmamız gerekiyor. Biz sadece bunu yapıyoruz.” dedi.

Edirne’nin toplu ulaşımında ikinci kadın şoför olan Pelin Aslantaş ise böyle bir aracı kullanmanın içinde kalan bir ukde olduğunu belirtti. Bu fırsatı verdikleri için yetkililere teşekkür eden Aslantaş, “Bugün ilk seferime çıktım. Evliyim, 17 yaşında bir çocuğum var. 1993 yılından bu yana araç kullanıyorum. Ama büyük aracı ilk defa kullanıyorum.” diye konuştu.